Ana SayfaÖZEL HABER‘TikTok şeyhi’ne Ayasofya’da namaz kılması için özel jet gönderen “Atıf abi” kim?

‘TikTok şeyhi’ne Ayasofya’da namaz kılması için özel jet gönderen “Atıf abi” kim?

Menzil Tarikatı mensubu olduğunu söyleyen “TikTok şeyhi” Miraç Orbay’ın özel jetle İstanbul’a Ayasofya’da namaz kılmaya geldiğini anlattığı videosu kısa sürede viral oldu. Lüks seven şeyhe jetini gönderen “Atıf Abi” ise Orbay’ın videolarında reklamını yaptığı Winpoot’un kurucusu Atıf Harmanda. Orbay ve Harmanda, TikTok’ta ihtiyaç sahiplerine maddi yardım için çağrılar yapıyor, Orbay, ihtiyaç sahiplerine para dağıttığı videolar yayımlıyor. Fakat Harmanda’nın adı daha önce Hollandalı ortağının kendisi hakkındaki, “dolandırıcılık” ve “evrakta sahtecilik” iddialarını içeren suç duyurusuyla gündeme gelmişti. Harmanda’nın “Yeni Sülün Osman” denilen dolandırıcılık hükümlüsü Osman Görgülü ve suç örgütüyle ilgili soruşturmada da zanlı olduğu haberleri çıkmıştı.

Kendisinden “TikTok şeyhi” diye bahsedilen Menzil cemaati mensubu Miraç Orbay’ın cuma namazını Ayasofya’da kılmak için Atatürk Havalimanı’na özel jetle indiği videosu sosyal medyada kısa sürede popüler oldu.

Adana’da müteahhitlik yapan Miraç Orbay, sosyal medyada çok tartışılan ve haberlere konu olan videosunda jet seyahati hakkında şu bilgileri veriyordu:

“Şu an Winpoot’un özel jetindeyiz. Atıf Abi… Kendisini özlediğimi söyledim. ‘Hocam ben de seni özledim. Özel jetimi gönderiyorum. Seni aldırıyorum’ (dedi).”

Alan elin de veren elin de TikTok’tan yayımlandığı yardımlar

Miraç Orbay, kendisini “Yetimlerin hizmetkârı Miraç Orbay Hoca” diye tanıtıyor. Orbay TikTok’un aktif bir kullanıcısı ve  hesabındaki paylaşımlarının çok büyük bölümü yardım dağıtma videolarından oluşuyor. Bu videolarda Orbay, ihtiyaç sahibi olduğunu söylediği birçok ailenin evinde para dağıtırken görünüyor. Görüntülerde Orbay, aileye teslim edilecek miktarı söylüyor ve yine kamera ile yardım edilecek ailenin yanında parayı sayarak teslim ediyor.

Videoların çoğunda ihtiyaç sahiplerine yardım için para gönderen kişilerin adlarını da söyleyen Miraç Orbay, yardım edilenlere de o kişilere dua etmesini söylüyor.

Videolardan birinde evinden çekim yaptığı bir ailenin çocuklarının bedensel engeli izleyicilere gösteriliyor.

“Winpoot’un özel jeti”

Miraç Orbay, kendisine sosyal medya şöhreti sağlayan jet seyahatini yedi farklı video ile duyurdu.

Bu videoların bazılarının ilk cümlesinde diğerlerinin de tamamında kendisini Adana’dan İstanbul’a götüren jetin “Winpoot’un özel jeti” olduğunu vurguluyor. Videoda jetin üzerinde de Winpoot yazdığı görülüyor.

Miraç Orbay, 11 Ağustos’taki bir video paylaşımında da “Winpoot’un Riva’daki malikânesi” olduğunu söylediği üç katlı lüks bir binanın önünden “Winpoot’un makam aracı” olduğunu söylediği lüks bir araca binerek İstanbul’u gezeceğini anlatıyor.

Orbay’ın aynı gün “Winpoot’un kurucusu Atıf BJK’nin ofisindeyiz” diyerek, İnönü Stadyumu’nu tepeden gören ve deniz manzaralı lüks bir ofisten video paylaştığı görülüyor.

Miraç Orbay, yardım dağıttığı bazı videolarda da Winpoot etiketini kullanıyor, bazılarında da “Winpoot’un kurucusu Atıf Abi”den hayırsever olarak bahsediyor.

Winpoot nedir?

Kendi internet sitesinde, Winpoot “Türkiye’nin ilk ve tek canlı yayın eğitim, organizasyon, online video mağaza uygulaması” olarak tanıtılıyor.

Google Play’de de Winpoot Live uygulaması için şöyle yazıyor.

“WinPoot Live bir canlı yayın ve sosyal medya uygulamasıdır. Sosyal ağını genişletebileceğin bir uygulama olmakla beraber kullanıcılarla canlı sohbet edebilir, videolarınızı yükleyebilir, görüntülü arama yapabilir, sohbet odaları oluşturabilir ve paylaşılmış en yeni videoları izleyebilirsin.”

Google Play’deki kullanıcı yorumu bölümü uygulama aleyhindeki yorumlarla dolmuş durumda. Yerli bir programa destek için uygulamayı indirdiğini söyleyen birçok kullanıcı uygulamanın düzgün işlemediğini, üye olma işleminin bile tamamlanamadığını anlatıyor.

“Atıf Abi”: Atıf Harmanda

Miraç Orbay’ın “Winpoot’un kurucusu Atıf BJK” diye bahsettiği kişi de “bjk1903atif” kullanıcı adıyla TikTok’un aktif bir kullanıcısı olan Atıf Harmanda.

Atıf Harmanda TikTok hesabından Winpoot içerikli “çok yakında” vurgulu paylaşımlar yapıyor.

Miraç Orbay’ın bahsettiği “Winpoot malikânesi” Atıf Harmanda’nın paylaşımlarında da görülüyor. Atıf Harmanda, “Winpoot ailesine” malikâneden seslendiği bir videoda malikâneden yayınlar açacağını ve hep birlikte çok eğleneceklerini söylüyor.

Atıf Harmanda TikTok hesabından lüks yaşantısını sergileyen paylaşımlar da yapıyor.

@bjk1903atif

Winpoot House 🏠❤️

♬ orijinal ses – WİNPOOT
@bjk1903atif

🦅Bodurumda🦅Bir🦅Gün🦅

♬ orijinal ses – WİNPOOT

Erman Toroğlu ile videosu var

Atıf Harmanda’nın paylaşımları arasında, eski futbol hakemi Erman Toroğlu ile birlikte SMA hastası bebek Asenat Münas için yardım çağrısı yaptıkları bir video da var.

Asenat Münas’ın ailesi, devlet tarafından karşılanmayan SMA ilacını alabilmek için bir süredir valilik izniyle başlayan bağış kampanyasını sürdürüyor.

Atıf Harmanda videonun sonunda Erman Toroğlu’nun dönem dönem Winpoot ailesiyle birlikte olacağını duyuruyor. 

Bu videodan kısa bir süre önce Atıf Harmanda’nın SMA hastası bebek Asenat Münas’ı ziyaret ettiği görülüyor. Atıf Harmanda, Asenat Münas’a oyuncak götürdüğü bir videoyu TikTok hesabından “Ölürüm Asenat için” diyerek paylaşmış.

Münas ailesinin ilaç almak için başlattığı kampanya halen devam ediyor.

Adı evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarına karışmıştı

Havacılık sektörüyle ilgili yayın yapan Airport Haber, Miraç Orbay’ın yolculuk ettiği TC-ALT kuyruk tescilli uçağın sahibinin Atıf Harmanda’nın oğlu Melih Can Harmanda olduğunu duyurdu.

Winpoot adlı sosyal medya uygulamasıyla yeni bir ticari denemeye kalkıştığı anlaşılan Atıf Harmanda havacılık ve turizm sektöründe daha önce adı duyulmuş bir isim.

2005’te Hollandalı ortağı Rudolf Crokue ile birlikte World Focus Airlines adlı yerli havacılık şirketini satın aldı.

2007’de Isparta’ya inmek üzereyken düşen Atlas Jet uçağı, World Focus Airlines tarafından kiralanmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti.

30 Kasım 2007’de Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada Türbetepe’de düşen uçak World Focus Airlines’tan kiralanmıştı.

Hollandalı ortak Crokue, 2012’de Atıf Harmanda’nın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Crokue’nin avukatı Rıdvan Özkurt’un hazırladığı suç duyurusunda  “Evrakta sahtecilik”, “dolandırıcılık”, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” gibi suçlamalar yer almıştı:

“Harmanda, müvekkilimin havacılık dışındaki gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki diğer ticari faaliyetlerinde de çok sayıda suistimaller yapmış. Yüzde 50 ortak olmamıza rağmen Atlasjet’e uçak kiralanmıştır. Kiralama bedelleri şirket hesaplarına yatırılmamıştır.”

“Yeni Sülün Osman” soruşturmasına dahil edilmişti

Atıf Harmanda’nın 2020’de “Yeni Sülün Osman” diye bahsedilen ve suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla aranan Osman Görgülü soruşturmasında da şüpheli olduğu haberleri çıkmıştı.

Bir süredir firari olan Osman Görgülü, şarkıcı Demet Akalın ve eşi Okan Kurt’u dolandırdığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası almıştı.

- Advertisment -