Ana SayfaHaberlerDünyaTrump yine gözaltına alınıyor: Casusluk Suçu’nu ihlal ettiği iddiasıyla hâkim karşısına çıkacak

Trump yine gözaltına alınıyor: Casusluk Suçu’nu ihlal ettiği iddiasıyla hâkim karşısına çıkacak

ABD eski Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanlığı savcılarının geçen yıl FBI’ın evinde yaptığı aramada bulduğu gizli resmi belgeler nedeniyle hakkında Casusluk Yasası’ndaki yedi suçu işlediğine dair iddianame hazırladığını açıkladı. Trump, Salı günü Nisan ayında olduğu gibi gözaltına alınacak ve Miami’deki federal mahkemeye çıkartılacak.

Geçen sene FBI, Trump’ın Florida’daki evini basmış, başkanlık döneminden kalan ve Beyaz Saray’ı terk ederken geri vermesi gereken gizli resmi belgeleri bulmuş ve belgelere el koymuştu. Adalet Bakanlığı ise, gizli belgeleri geri vermemek, Casusluk Yasası’nda yer alan yalan beyan, komplo gibi suçlardan dolayı özel bir savcı görevlendirmiş ve soruşturma açmıştı.

Trump dün yaptığı açıklamada soruşturmanın sona erdiğini, Adalet Bakanlığı’nın 7 farklı suçtan Trump hakkında iddianame hazırladığı, federal jürinin de iddianameyi kabul ederek kendisine ceza davasının açılmasını kabul ettiğini açıkladı. Trump ve avukatlarına tebliğ edilen iddianameye göre, Trump Salı günü mahkeme karşısına çıkacak, Nisan ayında olduğu gibi kısa bir süreliğine gözaltına alınacak.

- Advertisment -