Ana SayfaÖZEL HABERTurhan Çömez: Merdan Yanardağ’ın içeriye alınması kabul edilemez

Turhan Çömez: Merdan Yanardağ’ın içeriye alınması kabul edilemez

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz etti. Çömez, Serbestiyet YouTube yayınında “Bu duruşu savundu diye Yanardağ’ın içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Tutuklanması, Türkiye’de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin göstergesi” dedi.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle” tutuklanmasına bir itiraz da İyi Parti’den geldi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanlığını yapan Turhan Çömez, Serbestiyet’te Hilal Köylü’nün sunduğu programa katılarak Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını nasıl değerlendirdiğini ve İyi Parti ile CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin tartışmalarda gelinen aşamayı anlattı:

“Merdan Bey’e geçmiş olsun”

“Ergenekon davasında beraber yargılanan biri olarak Merdan Bey’e geçmiş olsun diyorum. Merdan Bey’in televizyonda söyledikleri benim tasvip ettiğim şeyler değil. Keşke kendisiyle bir imkan bulup ekranlarda bunları konuşabilseydik. Bu duruşu, fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye’de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin göstergesi. Yanardağ’ın tutuklanmasının İyi Parti’nin bir kumpası olduğu iddialarını reddediyorum”

“Sayın Akşener, ‘Biz kuyruk siyaseti yapmayacağız’ derken artık kimsenin peşine takılmayacağımızı ve kendi kurumsal kimliğimiz, tabanımız ve ideallerimizle yol yürüyeceğimizi söyledi.”

“Bu, kimseyle yol yürümeyeceğiz anlamına gelmez. Türkiye’nin menfaati her şeyin önündedir. Yerel seçimlerde o günün koşullarında şartların gereği neyse o yapılacak.”

- Advertisment -