Ana SayfaHaberlerÜlkücü camiada Sinan Ateş kırılması: “Bu dava burada bitti mi?”

Ülkücü camiada Sinan Ateş kırılması: “Bu dava burada bitti mi?”

Sinan Ateş suikastına karşı MHP ve Bahçeli’nin sessizliği ve ardından söyledikleri Ülkücü camia içerisinde ayrışmalara ve tepkilere neden olmaya devam ediyor. MHP’nin 480 bin 584 olan üye sayısı 16 bin 492 azalarak 464 bin 92 kişiye geriledi. Tarık Çelenk, bu tepkilerin anlamını Serbestiyet’e değerlendirdi: “Türkiye'deki son dönemdeki kutuplaşmanın, yolsuzlukların, bekacı görünümlü mafyanın ranta bulaşmasının yarattığı gerginlikler var bu kanlı hesaplaşmalarda.”

30 Aralık’ta Ankara’da 2 çocuk babası eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, suikastta hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklandı. Ama tetikçi hâlâ aranıyor.

Cinayet ve MHP’nin tavrı Ülkücü camiada tepkilere neden olmaya devam ediyor.

e-Devlet üzerinden MHP’den istifa ettiklerine dair ekran görüntülerini sosyal medyada paylaşanlar, Ateş’in öldürülmesi sonrası partinin sessiz kalmasını eleştiriyor.

Ateş’in öldürülmesinin ardından paylaşılan bazı istifa duyuruları şöyle:  


T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre ise; Ateş’in öldürülmesinin ardından MHP Genel Merkezi’ne tepki gösteren partililer üyelikten ayrılmak için e-devletten başvuruda bulunmaya başladı. Başvurulara MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’dan gelen mesajla karşılık verildi:

“E-Devlet üzerinden yapmış olduğunuz ‘Siyasi Parti Üyelik Sonlandırma’ işleminiz neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğiniz son bulmuştur. Bu tercihle yelken açtığınız yeni siyasi hayatınızda başarılar diliyor, partimize karşı herhangi bir sorumluluğunuzun ve manevi bir bağınızın kalmadığını dikkatinize sunuyorum”

TikTok’taki MHP’liler ise, ülkücü ideoloji ile özdeşleşen hilal bıyıklarını kesmeye başladı.

Ülkücüler, bıyıklarını kestikleri videoları ‘’Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür’’ notuyla paylaştılar. Bazı Ülkücü Tik Tok kullanıcıları ise bıyığını kesen kişilere tepki gösterdi. İşte o paylaşımlardan birkaç örnek:




  



Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, MHP’den binlerce kişinin istifa ettiğini iddia etti. YSK’nın son açıklamasına bakıldığında MHP’nin 480 bin 584 olan üye sayısı 16 bin 492 azalarak 464 bin 92 kişiye geriledi.

https://twitter.com/ilavetvArif07/status/1609252655989415940?s=20&t=VjBgm6oo_OReWcFw-7q5Gw

https://twitter.com/nursse_hemsire/status/1611062937447239693?s=20&t=VjBgm6oo_OReWcFw-7q5Gw

https://twitter.com/DahiOglan/status/1612184885241716736?s=20&t=VjBgm6oo_OReWcFw-7q5Gw

https://twitter.com/Arzum76Ak/status/1614698908562735107?s=20&t=VjBgm6oo_OReWcFw-7q5Gw

Peki ‘’bu dava bitti’’ mi? Sinan Ateş suikasti sonrası Ülkücü camiadaki yol ayrımları ne anlama geliyor?

 
Tarık Çelenk: ‘’Söylemlere ve sonuçlara baktığımızda Türkeş’in hoşgörüsünü göremiyoruz’’

Ülkücüler arasındaki bu son dönem hesaplaşmanın aralarındaki NATO ve Avrasya geriliminin etkili olduğu da düşünülebilir. Şöyle Uygurlara sahip çıkma açısından mesela; Sinan Ateş’in Uygurları ziyaret etmesi. Bir de tabii bu Avrasyacı akım Doğu Perinçek önderliğinde Ülkücü hareketlerin kafasını karıştırmış durumda.

Ülkücüler de şunun sorgulamasında: Batı mı, Avrasya mı? İşte Türklük’ün çıkarı nerede tanımlanmalı?  Bu tabii daha çok, bu son dönemde dayaklar, cinayetler sıkça gündemde oldu. Alparslan Türkeş’e izafeten bir lafı var denir: ‘Davadan döneni vurun’ diye. O zamanlar Muhsin Yazıcıoğlu daha nice insanlar çok sert kopuşlar yaşadılar ama Türkeş hep demokratik olgunlukla karşıladı.

Bugün ise söylemlere ve sonuçlara baktığımızda Türkeş’in hoşgörüsünü göremiyoruz. Türkiye’deki son dönemdeki kutuplaşmanın, yolsuzlukların, bekacı görünümlü mafyanın ranta tam bulaşmasının ulaştırdığı ek gerginlikler de var tabii bu kanlı hesaplaşmalarda.

- Advertisment -