Ana SayfaÖZEL HABER“Vahşi Arman” Kazakistan’da “protestoları organize etmekten” tutuklandı

“Vahşi Arman” Kazakistan’da “protestoları organize etmekten” tutuklandı

“Guli” lakaplı Azerbaycanlı suç örgütü lideri Salifov’un sağ kolu olarak bilinen Arman Dzhumageldiev Kazakistan’da tutuklandı. Kazakistan yerel medyasında, Dzhumageldiev’in protestoları organize ettiği iddiasıyla tutuklandığı yazıldı. Dzhumageldiev’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alattin Çakıcı ve Sedat Peker’le çekilmiş fotoğrafları var.

2020’de Antalya’da öldürülen Guli lakaplı Azerbaycanlı organize suç örgütü lideri Nadir Salifov’un sağ kolu olarak bilinen Arman Dzhumageldiev (Vahşi Arman), Kazakistan’da tutuklandı.

Kazakistan yerel medyası Dzhumageldiev’in ayaklanmalara katıldığı suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu. Dzhumageldiev’in protestoların başlaması üzerine Türkiye’den Kazakistan’a gittiği iddia ediliyor.

Dzhumageldiev’in protestolar sırasında çekilen bir videosu var.

Vahşi Arman lakabıyla bilinen Dzhumageldiev’in, Alaattin Çakıcı, Sedat Peker gibi yeraltında dünyasından isimlerin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de fotoğrafları var.

Sedat Peker 2019 Ekim’inde sosyal medya hesabından Dzhumageldiev ile birlikte görüldüğü bir video yayımlamıştı.

Peker geçtiğimiz sene sosyal medya hesabından yayımladığı videolarda, Dzhumageldiev’in bağlı olduğu söylenen Guli lakaplı Salifov’un, Mehmet Ağar tarafından Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’u öldürmesi için Türkiye’ye getirtildiğini iddia etmişti. Peker bu olay için, Salifov’un Türkiye’de bir polisi öldürdüğü gerekçesiyle konulan deportunun kaldırıldığını da öne sürmüştü.

- Advertisment -