Ana SayfaHaberlerVan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Avcı gözaltına alındı

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Avcı gözaltına alındı

Yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığının 19 Ağustos 2019’da Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevinden adığı ve yerine kayyım atadığı Mustafa Avcı’nın evine sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. Evde yapılan aramanın ardından Avcı’nın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğü öğrenildi. Avcı’nın gözaltı gerekçesine dair bilgi edinilemedi.

Van HDP’den açıklama

Öte yandan HDP Van İl Örgütü sosyal medya hesabı Twitter’dan Avcı’nın gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı paylaşımda, “Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Mustafa Avcı bu sabah hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Bu saldırı Van halkının sandık iradesine yapılmıştır.  Tüm halkımızla birlikte yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yerel seçimlerinde Bedia Özgökçe Ertan ile Mustafa Avcı oyların yüzde 53,83’nü alarak Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına seçildiler.  İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos’ta belediye eş başkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atanmıştı. Kayyım atanmasından sonra eş başkanlardan Bedia Özgökçe Ertan, hakkında açılan davalardan dolayı yurtdışına çıkarken, Mustafa Avcı Van’da çalışmalarını sürdürdü.

2019 yerel seçimlerinde HDP, aralarında Van Büyükşehir Belediyesi de olmak üzere toplam 10 belediye kazanmıştı. Seçimden bir süre sonra KHK’lı oldukları gerekçesiyle HDP’nin Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçe belediye başkanlarının yerine AKP’li adaylara mazbata verilmişti. HDP elinde kalan 7 belediyeye ise kısa süre sonra kayyım atanmıştı.

- Advertisment -