Ana SayfaHaberler‘‘Yakışıklı Güvenlik’in Kadıköy’deki konserine neden bilet bulunamadı?

‘‘Yakışıklı Güvenlik’in Kadıköy’deki konserine neden bilet bulunamadı?

Türkiye onu Instagram ve TikTok’taki kelepçe şovları ile tanıdı. Tiktok’ta 1 milyon, Instagram’da 450 bin takipçisinin olduğu sosyal medyada ‘Yakışıklı Güvenlik’ olarak biliniyor. Evli, 2 çocuk babası ve aslen Erzurumlu olan Muhammet Sürmeli halen güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Ama bu aralar vaktinin çoğunu reels müziğine dönüşen “Ah Sana Vah Sana’yı söylediği bilet bulunamayan konserlerde geçiriyor. Geleneksel medyanın ünlü yaratma tekeli kırılıyor. Gençler artık istedikleri zaman ulaşabildikleri, kendilerine tepeden bakmayan, dalga geçebildikleri, dalga geçtiklerinde alınmayan yeni bir 'Tarkan' arıyorlardı, o kişi belki de 'Yakışıklı Güvenlik'

Özel güvenlik görevlisi üniformasını hiçbir yayınında eksik etmiyor, TikTok fenomeni Can Tolun’un (Canbequit) kendisine yönelik ‘kışkırtmalı’ söylemlerine verdiği sakin ve orantılı cevaplardan kesitleri, hem TikTok’ta hem Instagram reels videolarında paylaşılıyor, bu videolar da kendi canlı yayınları gibi milyonlarca kez izleniyor.

https://www.tiktok.com/@yakisikliguvenlik5188

https://www.instagram.com/reel/C0mGhFiIqLq/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Güvenlik görevlisi olmaktan gocunmuyor, Canbequit’in mesleği ile geçtiği dalgalar karşısında sakinliğini koruyor; polis, bekçi ve kamu görevlisinin olmadığı durumlarda yetki sahibi olabildiklerini ifade ederek mesleğinin onurunu kurtarmaya çabalıyor aynı zamanda…

Muhammet Sürmeli, sosyal medya hesaplarında kendisine neden ‘Yakışıklı Güvenlik’ ismini verdiğini ise şöyle açıklıyor: “Güvenlikleri iyi bir şekilde görülmeye teşvik etmekti amacım. İnsanlar beni merak etsin, birisi desin ki bu kendisini ne sanıyor desin sayfama bir gelsin beni tanısın, biri desin ki hakikaten yakışıklıymış desin gelsin beni tanısın, biri desin ki ya olur mu öyle şey desin o da öyle gelsin tanısın. Amaç buydu tamamen ve niyet tam da hasıl oldu diyebiliriz”

Single parçalar, profesyonel video klipleri, Dorock XL sahne performansı ve milyonlarca dinlenme…

Güvenlik görevlisi olarak başladığı hayat serüveni sosyal medya mecralarında yarattığı farkındalık ile ‘Yakışıklı Güvenliğe’ evrildi, güvenlik görevlisi üniformasının yan cepliğinden çıkardığı kelepçesini tıklattıktan sonra göğsüne birkaç kez vurduğu, sonrasında parmaklarını öperek takipçilerini selamladığı akımı; ilkokul çocuklarından, onlardan daha büyük öğrencilere ve farklı yayıncı fenomenlere kadar artık kullanılıyor.

Güvenlik görevlilerini iyi ve nezih bir şekilde göstermek adına kendisini tanımladığı ‘Yakışıklı Güvenlik’ sıfatı, Dorock XL Kadıköy’de onu konser sahnesine kadar taşıdı. Biletler yarım saat içinde tükendi, içerdeki kalabalıktan çok daha büyük bir kitle ise sosyal medya mecralarına düşecek konser görüntülerini büyük bir heyecanla bekledi…

Sürmeli, hayranlarının bu beklentisi de karşıladı, güvenlik görevlisi üniforması ile çıktığı sahnede reels akım müziği haline gelen ‘Ah Sana Vah Sana’ parçasını onlarca kişi ile hep bir ağızdan söylediği anları sosyal medya hesaplarında paylaştı o videolar aynı zamanda onlarca farklı haber sitesi, fenomen ve magazin sitelerinin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Milyonlarca izlenme, on binlerce beğeni ve yorum aldı.

Şarkıları geleneksel ünlüler kadar dinleniyor ve ulaşılabilir…

PR ve Reklam ajanslarına para harcamadan, büyük prodüksiyon şirketleri ile çalışmadan, geleneksel ünlülerle arkadaş olmadan geldiği bu noktada “Yakışıklı Güvenlik” sıfatından sıyrılarak “Yakışıklı Şarkıcı” olma serüvenine doğru ilerliyor Muhammet Sürmeli…

Geleneksel medyanın yarattığı ünlülerin aksine, gençler artık istedikleri zaman ulaşabildikleri, kendilerine tepeden bakmayan, eğlenebildikleri, kasılmadıkları, dalga geçebildikleri, dalga geçtiklerinde hayranı oldukları fenomenin alınmadığı yeni bir ‘Tarkan’ arıyorlardı, o kişi belki de ‘Yakışıklı Güvenlik’… Konser biletlerinin hızlıca tükenmesinden dolayı ortalığa öfke ile saldıranlar artık şunu görmeli ki yakışıklı güvenliğin evlerinde zorla tuttuğu en az %45’lik bir kitlesi hazır bekliyor olabilir. Geleneksel ünlülere sunulan dev konser alanları kendisine sunulursa alanın tepeden drone görüntülerini, medyanın alanda kaç kişi olduğu ve bunun montaj olup olmadığı konusundaki tartışmalarını heyecanla takip edebiliriz.

Geleneksel medyanın ‘ünlü’ yaratma tekeli kırılıyor

Sosyal medya mecralarının ve dijital kanalların hiç olmadığı ya da çok az insan tarafından kullanıldığı yani aslında 2010 öncesine göre kıyas edildiğinde geleneksel medyanın ünlü ya da fenomen yaratma gücü ve tekelinin kırılmış durumda olduğu gözüküyor. Bir sosyal medya hesabı açarak dikkat çekmeye çalışmak ve günün sonunda bir kitlenin dikkatini çekerek yayınlar yapmak fenomen olma adına iyi bir başlangıç olabilir. Televizyon reklamlarına, devasa prodüksiyon imkanlarına, cadde ve sokaklardaki reklam panolarına ihtiyaç duymadan, çok ünlü bir siyasetçinin ya da cemiyet hayatından oldukça sevilen birinin arkadaşı ya da akrabası olmadan da bu işin olabileceğini göstermesi adına Yakışıklı Güvenlik temsilen iyi bir örnek.

Fakat unutmamak gerekiyor ki dönemin akımları bittiğinde sosyal medya kullanıcıları kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, devamlılık ve yenilik sosyal medya ünlüleri için vazgeçilmez bir zorunluluk. Geleneksel medyanın ünlü ve fenomenlerinin aksine sosyal medya ünlüleri onlardan daha hızlı şöhrete kavuşabildikleri gibi çok kısa bir zamanda büyük bir kitlenin ani kopuşlarına da şahit olabiliyorlar. Sefo’nun Isabelle şarkısını kendine özgü tarzıyla okuyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dahi buluşan Fevzi Kaan bu konuda hafızalardaki yerini koruyor…

- Advertisment -