Ana SayfaÖZEL HABERANALİZ | “İtirafçı” ifade değiştirdi, Narin haberleri azaldı

ANALİZ | “İtirafçı” ifade değiştirdi, Narin haberleri azaldı

Narin soruşturmasında en çok öne çıkan iki haber kanalı A Haber ile Halk TV oldu. A Haber, soruşturmada atılan adımları ve dosyaya giren ifadeleri hızla duyuran özel haberleriyle, Halk TV ise Diyarbakır’daki muhabirlerinin kaynaklarına ve gözlemlerine dayalı özel içerikleriyle öne çıktı. Kamuoyunda “itirafçı” diye tanımlanan tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın son ifade değişikliği sonrası her iki kanal da Narin haberlerini azalttı. Geçen hafta konuyla ilgili 20’şer özel içerik yayımlayan iki kanal da bu hafta itibariyle 1’er özgün içerik yayımladı.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi, Narin’in henüz cansız bedeninin bulunmadığı ve ortadan kaybolması nedeniyle arama çalışmalarının başladığı 21 Ağustos’tan bu yana en önemli gündemlerden.

8 Eylül’de Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından medyada her gün soruşturma dosyasıyla ilgili ulaşılan bilgiler, şüpheli veya tanık sıfatıyla alınan ifadeler, Güran ailesinden veya Tavşantepe köyünden başka insanlarla yapılan mülakatlar ve Narin’in öldürülmesiyle ilgili iddialar içeren çok sayıda haber çıkmaya başladı.

A Haber ile Halk TV öne çıktı

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen A Haber ile CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV, Narin’le ilgili haberlerle en çok öne çıkan medya kuruluşu oldu.

Bu iki medya kuruluşunun konuyla ilgili resmi açıklama, soruşturma dosyasına giren ifade ve raporlar gibi rutin haberler dışında yaptıkları özel içeriklerin geçen haftaki (16-22 Eylül) ve bu haftaki sayıları karşılaştırıldığında konuyla ilgili haberlerin sayısında dikkat çekici bir azalma yaşandığı görülüyor.

Halk TV’de geçen hafta 18 özel haber

Halk TV’nin televizyon yayınlarından kesitleri veya kanalın sitesindeki haberlerin duyurulduğu Halk TV’nin X hesabını taratınca, geçen hafta boyunca Halk TV muhabir ve yazarlarının aktardığı ya da Halk TV’ye konuk olan kişilerin değerlendirme veya iddialarına dayanarak 18 farklı özel içerik yayımlandığı görülüyor.

Halk TV’de 16 Eylül’de 4, 17 Eylül’de 6, 18 Eylül’de 3, 19 Eylül’de 1, 20 Eylül’de 4 özgün içerik yayımlandı.

18 Eylül

19 Eylül

20 Eylül

Bu hafta bir özel haber yayımlandı

Narin’in cansız bedenini, kendi evinden aldığı bir çuval içerisinde Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın 20 Eylül akşamı savcılığa verdiği ikinci ifadede önceki ifadesinde yer alan bazı kritik yerleri değiştirmesinin ardından ise Halk TV’de Narin soruşturmasıyla ilgili özel haber ve yorumlar durdu.

Halk TV’de 4 gün aradan sonra ilk kez dün akşam bir özel haber yayımlandı.

Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya da bugün Narin soruşturmasıyla ilgili olarak “Criminal Mind dizisini hatırlatan köylüler bunlar” yorumunda bulundu.

Genel Yayın Yönetmeni memnun değil

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın kanaldaki Narin haberlerinin içeriğinden memnun olmadığı ve bu nedenle haberlerin azaltıldığı öğrenildi.

Dosyaya giren ifadeleri A Haber yayımladı

Narin soruşturmasıyla ilgili birçok şüpheli ifadesini ilk olarak A Haber yayımladı.

A Haber ekranında ve kanalın sitesi ile sosyal medya hesaplarından da verilen özel haberler ve yine mecraya röportaj veren isimlerin değerlendirmelerinin yer aldığı özel içerikler yayımlandı.

https://twittter.com/ahaber/status/1835804728002793514

Nevzat Bahtiyar’ın evi ve ahırında yapılan incelemeleri duyurdu

A Haber’de bu hafta itibariyle konuyla ilgili haberlerin azaldığı dikkat çekiyor. Kanal, bu hafta 20 Eylül’de ifadesinde önemli bölümleri değiştiren tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın evinde ve ahırında inceleme çalışmaları yapıldığını duyurmuştu.

- Advertisment -