Ana SayfaANALİZLERANALİZ | Lütfü Türkkan’ın küfür hadisesi: Olay şeffaf, haberler opak

ANALİZ | Lütfü Türkkan’ın küfür hadisesi: Olay şeffaf, haberler opak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında, grup başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Akşener’e tepki gösteren bir kişiye küfrettiği, görüntünün video kaydında hiçbir tevile müsaade etmeyecek kadar açıktı. Fakat ‘muhalif basın’ın kahir ekseriyeti bu ‘iddia’yı belirsizleştirmek için elinden geleni esirgemedi.

Cumhuriyet internet sitesi, “Bingöl’de Lütfü Türkkan ile yurttaş arasında ‘küfür’ gerilimi” başlığıyla verdiği haberde “Türkkan’ın vatandaşa küfrettiği duyuldu” ifadesini kullandı.

“Küfretmedim diyen Lütfü Türkkan’ı görüntüler yalanladı” başlığıyla konuyu haberleştiren Oda TV de haberi “Türkkan’ın küfür ettiği duyuldu” diye verdi. Oda TV, Türkkan’ı koruma kaygısını en az taşıyan muhalif site oldu.

Halk TV internet sitesinde olay, Akşener’in Bingöl ziyareti haberinin içinde görüldü. “Türkkan’ın küfür ettiği iddia edildi” ibaresinin kullanıldığı haberde Türkkan’ın küfrettiği iddialarını yalanladığı sosyal medya paylaşımı da yer aldı.

Halk TV gibi Sözcü de Türkkan’ın küfrünü öne çıkarmadı, Akşener haberinin içine gömdü. Türkkan’ın açıklamalarını olaydan hiç söz etmeden paylaşarak, konuyu başka mecralardan görmemiş okurlarına, anlam veremedikleri bir haber sundu.  

TELE1 internet sitesi haberi “Türkkan hakaret etti” diye verdi ve Türkkan’ın açıklamasını yayımladı.

ABC internet sitesi “İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği iddia edildi” başlığıyla verdiği haberin içinde “İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti” ifadesi yer aldı.

Tamgaturk haberi “Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına hakaret ettiği ileri sürüldü” diye verdi.

Ajans Muhbir sosyal medya hesabı, haberle ilgili olarak yalnızca Türkkan’ın açıklamasından bir kısmını şöyle sundu:  

“Lütfü Türkkan, AKP’li hesapların ‘şehit abisi’ olarak paylaştığı şahsın Akşener’e küfür ettiği için ceza alan bir provokatör olduğunu öne sürdü.”

Vaziyet sosyal medya platformu, olayı, “Lütfü Türkkan’ın, Bingöl’de şehit yakını olduğu iddia edilen bir kişiyle tartıştığı sırada küfrettiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Türkkan, olaydaki şahsın provokatör olduğunu yazdı” diye duyurdu.

Türkkan’ın küfretmesi Yeniçağ, Birgün, Aykırı.com’da yer almadı.

- Advertisment -