Ana SayfaANALİZLERİyi Parti’de CHP’ye uyarı sesleri: “AK Parti’ye benzemeyin, dayatmaları doğru bulmuyoruz”

İyi Parti’de CHP’ye uyarı sesleri: “AK Parti’ye benzemeyin, dayatmaları doğru bulmuyoruz”

Millet İttifakı’nda 3-6 Mart gerilimi sona ermiş olsa da İyi Parti’de CHP’ye karşı öfkeli seslerin varlığı dikkat çekiyor. O seslerden biri İyi Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu. Pazartesi ya da Salı günü bir basın toplantısıyla CHP’ye duyduğu öfkeyi kamuoyuyla paylaşması beklenen Ağıralioğlu’nun eleştirisinin CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını Altılı Masa’ya dayattığı, bu haliyle AK Parti’ye benzediği ve dayatmaya her zaman karşı durulacağı noktalarında odaklanacağı söyleniyor.

İyi Parti Meclis Grubu, Akşener’in Altılı Masa’ya dönmesinin ardından bugün ilk kez toplandı.

Toplantı öncesinde hem Akşener’in hem de İyi Partililerin Millet İttifakı’nın geleceği için nasıl çalışacağını merak eden, İyi Parti ile CHP arasındaki gerilimin bitip bitmediğini öğrenmek isteyen gazetecilerin dikkatini başka bir şey çekti: İyi Parti’de CHP’ye öfke duyanların varlığı…  

Grup toplantısı öncesi öfkesini dile getiren isimlerden biri, İyi Parti’deki radikal milliyetçilerden İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’ydu. Ağıralioğlu, Akşener’in masadan ayrılıp döndüğü süreci hatırlatarak şöyle dedi:

“25 yılda yemediğimiz küfürleri 3 günde yedik. Bizden bir özür dileyen oldu mu? Hayır. Yaşananları telafi eden oldu mu? Hayır. Sonra da çıkıp istişareden, müzakereden söz ediyorlar. Bunu kabul etmemiz söz konusu değil.”

Ağıralioğlu bunları söylerken çok sayıda İyi Partili, milletvekili adaylığı başvurusu için Ankara’ya geldiğini anlatıyordu. Kimi Meclis Grubunda hatıra fotoğrafı çektiriyor; “Bu dönemde son grup toplantımız. Gerilim, kavga geçmişte kalsın. Kazanmaya odaklanalım” diyordu.

Akşener, grup kürsüsünden “Millet tarih yazacak” temalı konuşmasını yaptığında da herkesin seçimi kazanmaya odaklandığı anlaşılıyordu. Akşener’i dinleyen İyi Partililerin büyük çoğunluğu, grup toplantısından çıkışta “Önce seçimi kazanalım. Gerisini halledeceğiz” mesajı veriyordu.

Ağıralioğlu istifa mı edecek?

İyi Parti meclis grup toplantısı çıkışında herkesin merakla sorduğu soruyu buraya not düşmek gerekiyor: Yavuz Ağıralioğlu İyi Parti’den istifa mı edecek?

Ağıralioğlu bu soruya “Pazartesi ya da Salı açıklama yapacağım. Ben şimdi milletvekili adaylığıyla ilgilenmiyorum. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyorum” yanıtını verdi.

Sonra öğrendik ki Ağıralioğlu, İyi Parti lideri Akşener’le görüşmüş, Akşener’in masadan kalkıp da yeniden masaya döndüğü süreçte CHP cephesinden İyi Parti’ye yöneltilen eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Altılı Masa’ya dayatıldığını düşünüyor; CHP’nin “istişare ve müzakere” ilkelerini çiğnediğini, böyle yaparak da AK Parti’ye benzediğini söylüyor. Ağıralioğlu, İyi Parti’de CHP’ye duyulan öfkeyi “Dayatmaları doğru bulmuyoruz” sözleriyle özetliyor.

Ağıralioğlu’nun istifa edip etmeyeceği sorusuna İyi Partililer, “Kendi kararı olacaktır ama o istifa etmektense mücadeleyi tercih eder” yanıtı veriyor.

- Advertisment -