Ana SayfaRÖPORTAJRÖPORTAJ | SP’nin İBB adayı Birol Aydın: “İmamoğlu’nun beş yıldaki...

RÖPORTAJ | SP’nin İBB adayı Birol Aydın: “İmamoğlu’nun beş yıldaki gayretlerini görmezden gelemeyiz. Hiçbir partinin kaçış rampası olmayız”

Saadet Partisi’nin Genel Başkan yardımcısı ve İBB Adayı Birol Aydın, musluktan içme su, pembe metrobüs gibi vaatlerini anlattı, gazetecilerle sohbet etti: “Ekrem İmamoğlu’nun beş yıldaki gayretini görmezden gelmek mümkün değil ama sorunlar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanıyken bazı hedefleri vardı, dolayısıyla Ekrem İmamoğlu’nun da birtakım hedefleri olabilir.” “Yeniden Refah Partili arkadaşlara başarılar diliyoruz ama biz hiçbir partinin kaçış rampası olmayız. Erbakan hocamızın oğlu, kızı, damadına ailesine hürmet ediyoruz ama biz Erbakan hocamızın emanet ettiği partinin neferleriyiz. Ben hocamızın genel başkan yardımcısıydım.”

Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir adayı Birol Aydın, İstanbul Kongre Merkezi’nde basın mensupları ile buluştu, vaatlerini anlattı.

Birol Aydın’ın gazetecilerin sorularına cevapları şöyle:

İstanbul’da aday çıkartma konusunda Gelecek Partisi ile aranızda bir kopukluk mu oldu?

“Gelecek Partisi ile İstanbul’da iletişimde bir kopukluk oldu fakat Türkiye’nin farklı yerlerinde ortaklığımız var. Selim Temurci’nin Murat Kurum’a yönelik olan destek açıklamasını kötü karşılamadım. Partiler arasında bu tarz görüş farklılıkları olabilir.”

Geçen seçimde CHP ile ittifak yaptınız, CHP’den milletvekili seçildiniz. Şimdi CHP’nin adayı İmamoğlu ve AK Parti’nin adayı Kurum’a eşit mesafede misiniz?

“Ekrem İmamoğlu’nun beş yıldaki gayretini görmezden gelmek mümkün değil. Ama İstanbul’un sorunları devam ediyor. AK Partili Kadir Topbaş döneminde yapılan hizmetleri de görmezden gelemeyiz. Ulaşım, altyapı, yoksulluk adına çokça para harcandı fakat İstanbul’un sorunları çözülmedi. Trafik sorunumuz hâlâ devam ediyor, şebeke suları hâlâ yeterli altyapıya sahip değil. Demirel’in sözü gibi dün dündür bugün bugündür. Dün dünün ilkelerine göre hareket ettik, pişman değiliz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda aynı noktadayız. Ama o bir genel seçimdi bu yerel seçim. İstanbul’da ulaşım, geçim sıkıntısı, Bağcılar’da çocuğunu oynatacak oyun parkı en önemli sorunlar.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanıyken bazı hedefleri vardı, dolayısıyla Ekrem İmamoğlu’nun da birtakım hedefleri olabilir.”

Yeniden Refah Partisi ile aranızda bir çekişme, rekabet var mı?

“Biz YRP’li yöneticileri, arkadaşları kendimize rakip olarak görmüyoruz. Belki onlar bizi rakip olarak görüyor olabilirler. Bizim rakibimiz İstanbul’un bugünkü sorunlarıdır. Bu sorunların müsebbipleri bazen AK Parti’dir, bazen CHP’dir, bazen başka yerel yönetimledir. Dolayısıyla biz bu sorunları çözmeye odaklıyız.”

“94’te Erdoğan İstanbul’da başarılı oldu da Şükrü Karatepe Kayseri’de başarısız mı oldu? Ahmet Bilgin Diyarbakır’da başarısız mı oldu? Başarı kişilere değil anlayışa bağlıdır. Erbakan hocamızın oğlu, kızı, damadı, ailesine hürmet ediyoruz ama biz siyasi bir yol yürüyoruz. Yeniden Refah Partili arkadaşlara başarılar diliyoruz ama biz hiçbir partinin kaçış rampası olmayız. Başka partilerden oy almak için kendini konumlandırma durumunda olmayız. 23 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Türkiye’de ben Millî Görüşçüyüm diyen pek çok aktör devreye girdi ama biz Erbakan hocamızın bize emanet ettiği partinin neferleriyiz. Ben hocamızın son genel başkan yardımcısıydım.”

“Erdoğan’ın Sisi ile el sıkışmasına hiç şaşırmadık. Biliyoruz ki onlar sürekli olarak keskin dönüşler yapıyorlar. İleride bir gün 16 Temmuz’dan sonra savaştıkları kişilerle tekrar barışırlarsa buna da şaşırmayız.”

Öne çıkan vaatleri neydi?

Ücretsiz Kentsel Dönüşüm

“İstanbul’umuzda güvenlik riski olan binaların hızlıca tespitini yapacak, bu binalarda oturan

vatandaşlarımız için metrekaresi azalan ama daha işlevsel olacak konutları Kiptaş öncülüğünde ve kontrolünde inşa edeceğiz. Takas yoluyla Kiptaş mülkiyetine aldığımız konutları da bu kapsamda kullanacağız.”

Pembe Metrobüs

“Kadınların, engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla ulaşımını sağlayacak pembe metrobüsleri devreye sokacağız.”

İçme Suyu Musluklardan Akacak

“İstanbulluların evlerinde mutfaklarında akan suyu içebilecekleri altyapı yatırımlarını tamamlayacağız. İstanbul’daki her binaya içilebilir su gelmesini sağlayacağız.

İstanbullular yapacağımız periyodik kontrollerle, musluklarından akan suyu güvenle içebilecekler. Vatandaşlarımız içme suyuna ayrıca para ödeme zorunda kalmayacak.”

- Advertisment -