Ana SayfaSeçim 2023M. E. Ekmen: “Sadullah Ergin, Altılı Masa’nın DEVA cephesindeki en büyük mimarı”

M. E. Ekmen: “Sadullah Ergin, Altılı Masa’nın DEVA cephesindeki en büyük mimarı”

DEVA Partisi’nin kurucu isimlerinden Sadullah Ergin’in CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilmesi konusunda CHP’den de, DEVA’dan da benzer açıklamalar geliyor. Ergin’in listelerde olmasını tartışmanın sadece iktidara hizmet edeceğini söyleyen DEVA Parti’li Mehmet Emin Ekmen: “Altılı Masa’nın oluşumu, bugüne gelişi ve bu tek liste ittifakının DEVA Parti cephesindeki en büyük mimarı Sadullah Ergin’dir.”

DEVA Partisi genel başkan yardımcılarından Mehmet Emin Ekmen, Serbest TV’de yayımlanan “Hilal Köylü ile Şimdiden Seçim 2023” programında DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti vekil adaylarının CHP listelerinden seçime girmesini, DEVA kurucu isimlerinden Sadullah Ergin’le ilgili tartışmaları değerlendirdi.

“Muhalefetin mecliste daha çok vekille temsil edilmesinin yolu açıldı”

DEVA Partisi’nin 25 vekille CHP listelerinde yer aldığını hatırlatan Ekmen, bu vekillerin hangi illerde aday gösterileceğine CHP’nin, hangi isimlerin vekil listesinde olacağına da DEVA’nın karar verdiğini söyledi:

“Biz kendi logomuzla seçime girmekte kararlıydık. Listelerimiz hazırdı. Son üç günde yapılan tüm simülasyonlar muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabileceğini ama seçime ayrı listelerle girmesi halinde mecliste 300 milletvekilini bulamayacağını gösteriyordu. Birlikteliğin sağladığı en az 50 milletvekili olduğu hesaplandı. Diğer parti vekil adaylarının CHP listelerinde hangi illerde yer alacağına CHP karar verdi. Oraya hangi isimleri yazacağımıza da biz karar verdik.

“CHP bize dedi ki, ‘sizin oylarınızı bize eklediğimizde mecliste en az 18 milletvekilliği garanti olacak. Kendi başınıza girerseniz bu 18 garanti değil.’ Biz de milletimizin dertlerini sonlandırmak için bu yola çıktık. Bu seçimi kazanacak olan, milletimizdir.”

“Sadullah Ergin, Altılı Masa’nın DEVA’daki gizli mimarı”

Ekmen, AK Parti döneminde Adalet Bakanlığı yapmış DEVA’nın kurucu isimlerinden Sadullah Ergin’in vekil listelerinde yer almasına tepki gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi:

“Sadullah Ergin listelerde olsun diye kimse ısrar etmedi. Bu konu bugüne kadar tartışılmadı. Altılı Masa’nın oluşumu, bugüne gelişi ve bu tek liste ittifakının DEVA Parti cephesindeki en büyük gizli mimarı Sadullah Ergin’dir. Tabii ki parti kurulları bu konudaki gerekli kararı almıştır ama esas diplomasiyi çalıştıran Sadullah Ergin’dir.

Ergin, Adalet Bakanı olmadan önce 2009 Ocak ayında 52 kişilik bir kararnameyle FETÖ Adalet Bakanlığı’nın en önemli kurumlarına yerleşmiştir. Sadullah Ergin görevi 2014’te terk ettiğinde bu 52 kişiden görevde kalan yok. Ve Ergin’in yerine bıraktığı bu 52 kişiden de FETÖ’den dolayı mahkûm olan yok. 2 kişi yargılandı; biri beraat etti, biri ceza yedi. O ceza yiyen de Ergin’in atadığı bir adam değil.

Ergin, FETÖ’yle mücadelesi nedeniyle HSYK tarafından bir bildiriyle cevap verilmiş bir adam. Ergin göreve geldiğinde Ergenekon soruşturmalarının 12. dalgası zaten yapılmıştı. Ergin, Ahmet Şık olayından sonra Ruşen Çakır ve benzeri kişilere yönelebilecek operasyonun önünü kesen adam.

Sadullah Bey’in ailesi, babası, yedi sülalesi Milli Görüş geleneğinden geliyor. Onun FETÖ’cülükle bağdaşması mümkün değil. Ama dikkat çekerim ki; Ergin’in adaylığını iktidar değil muhalefet medyası tartışıyor. Neye hizmet ettiklerinin umarım farkındadırlar.”

Yayının tamamını izlemek için:

- Advertisment -