Ana SayfaSeçim 2023Millet İttifakı liderleri 2.tur için toplandı: Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsun, karar...

Millet İttifakı liderleri 2.tur için toplandı: Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsun, karar ver

Millet İttifakı liderleri 14 Mayıs seçimi sonrasında ilk kez CHP Genel Merkezi’nde toplandı. 3 saatlik toplantının ardından ortak açıklama yapılmadı. Toplantıda; 2.tur için büyük mitingler yapmama kararı alındı. 6 partinin liderleri ilk turdaki gibi yine sahada olacak, halkla buluşacak. Kılıçdaroğlu’nun Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’a birliktelik teklifi götürmesi bekleniyor.

Millet İttifakı’ndaki 6 partinin kampanya ekipleri 2.tura giden 10 günlük süreçte uygulanacak stratejiyi değerlendirmek için 18 Mayıs Perşembe günü biraraya gelecek. Bu toplantıda Kılıçdaroğlu’nun “Karar Ver” videosu ile başlayan yeni söylemin geliştirilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun “sert ve net” yeni kampanya söyleminde, Cumhur İttifakı’nın değil Millet İttifakı’nın ülkenin birliği ve geleceği için çalıştığı mesajı ağırlık kazanacak. 

İttifak liderleri toplu mitingler yerine kadın ve gençlerle buluşacak. Ayrı ayrı esnaf ziyaretleri de yapmayı kararlaştıran liderler, deprem bölgesine ziyaretleri de gündemine aldı. 

Bu ziyaretlerde halka “Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsun? Karar ver” diye soracak liderler, Türkiye’nin zenginleşmesinin, rahat ve özgür bir ülke olmasının yolunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine son vermek olduğunu anlatacaklar. Halka “Seçim bitmedi, yeni başlıyor. Cumhurbaşkanı değişirse her şey değişir” mesajı da verecek liderler, Millet İttifakı’nın terörle arasına koyduğu mesafeyi de anlatması bekleniyor. 

- Advertisment -