Ana SayfaÖZEL HABERAK Parti’de Ankaragücü tartışması: İl Başkanı, Erdoğan'ın eski ev sahibine karşı

AK Parti’de Ankaragücü tartışması: İl Başkanı, Erdoğan’ın eski ev sahibine karşı

Eski AK Parti milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Keçiören’deki eski ev sahibi Faruk Koca’nın yeniden başkanlığa seçildiği Ankaragücü kongresinde salondan erken ayrılan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan sosyal medyadan, kogrede AK Partiye ve AK Partili milletvekillerine nezaketsiz bir tutum takınıldığını öne sürdü. Özcan’ın paylaşımlarının ardından gazeteci Zihni Çakır, Faruk Koca’nın 2019 yerel seçimleri öncesi Mansur Yavaş için seçim toplantıları düzenlediğini öne sürdü. Serbestiyet’e konuşan Koca “Benim Yavaş’a toplantı düzenlediğim iddiası doğruysa AK Parti’den de Ankaragücü Başkanlığı’ndan da istifa ederim” dedi.

Spor Toto 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Ankaragücü’nün olağanüstü kongresine tek aday olarak giren AK Parti kurucusu, eski AK Parti milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’deki eski ev sahibi Faruk Koca yeniden başkanlığa seçildi.

Adının anons edilmemesi, sonra da yanlış anons edilmesi üzerine kongre salonundan erken ayrılan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan sosyal medya hesabından Faruk Koca ve Ankaragücü yönetimini eleştirdi.

Kongrede AK Parti’ye ve AK Parti milletvekillerine nezaketsiz bir tutum sergilendiğini öne süren Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya katkılarına bir teşekkürü esirgeyenler bizlerin bulunduğu salonlarda ifadelerine, tavırlarına dikkat etmelidirler” mesajını paylaştı.

Özcan’ın paylaşımlarından sonra Ankaragücü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “yoğun katılım ve organizasyonun heyecanından kaynaklı protokol aksaklıklarından dolayı üzgün olduğumuzu belirtir, kongremizin camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

AK Parti İl Başkanı Özcan’ın paylaşımlarıyla başlayan tartışma sonrası sosyal medyada Faruk Koca’nın konuşmasında, Ankaragücü’nün yeni stat projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmediği eleştirileri yapıldı.

Gazeteci Zihni Çakır, Faruk Koca’nın 2019 seçimleri öncesinde CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için seçim toplantıları düzenlediğini iddia etti.

Çakır, konuyla ilgili ikinci paylaşımında Yavaş’ın bir grup insanla görüldüğü bir fotoğrafı, “Bakın CHP’li Mansur Yavaş’ın Ocak 2019’daki seçim toplantılarından biri. Yer: Faruk Koca’nın kardeşinin işlettiği ve Çankaya Belediyesi’ne ait Çansero’daki ‘Slo Cafe’. AK Parti’ye Ankara’yı kaybettiren aday falan değil ‘iç ihanet’ ve bu tür çıkar ilişkileriymiş meğer” mesajıyla paylaştı.

Erdoğan, başbakanlığı döneminde Keçiören Subayevleri’ndeki bu apartmanın en üst katında, Faruk Koca’nın kiracısı olarak ikamet etmişti.

Faruk Koca, kendisiyle ilgili sosyal medyada gündeme gelen iddialar hakkında Serbestiyet’in sorularını cevapladı:

Gazeteci Zihni Çakır sizin Mansur Yavaş için 7-8 seçim toplantısı düzenlediğinizi iddia etti. Yavaş’ın seçim faaliyetleri sırasında böyle toplantılar düzenlediniz mi?

Zihni Bey’in iddiası doğruysa hem AK Parti’den hem de Ankaragücü başkanlığından istifa ederim.

Zihni Çakır, 2019 Ocak ayında Mansur Yavaş’ın kardeşinize ait kafede bir seçim toplantısı düzenlediğini de iddia etti.

Bilmiyorum, belki olmuş da olabilir. Seçim toplantısı yapılacak kadar büyük bir mekân değil. Belki birileriyle görüşme yapmıştır.

Ağabeyimin 10 yıldır kafesi var. Mansur Yavaş’ın belediye başkanı olmadan önce arada sırada müşteri olarak gittiği bir yerdir. Başkan olduktan sonra gitti mi gitmedi mi vallahi bilmiyorum.

Sadece Mansur beyin değil; AK Parti’den, MHP’den Türkiye’nin pek çok siyasetçisinin gidip çay içtiği, yemek yediği nezih bir mekân. Mansur beyin gelmesine bir yasak uygulanacak değil herhalde.

Zihni Çakır, paylaşımlarında kafenin mülkiyetinin CHP’li Çankaya Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi.

Evet doğru. Ağabeyim seneler önce açık ihaleye giriyor ve kiralıyor. Kira veriyor yani belediyeye.

Benim ihaleye gireceğinden de girdiğinden de ihaleyi kazandığından da haberim yoktu, sonradan duydum.

Duyduktan sonra da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e gittim ve ağabeyimin kazandığı ihaleyi iptal etmesini rica ettim.

“Ben AK Parti kurucusuyum, siz CHP’li belediye başkanısınız. Benden dolayı sizi incitirler” dedim. “Benim hiç haberim yok ama ‘AK Partili milletvekilinin ağabeyine ihale verdi’ derler” dedim.

“İhaleyi iptal edemem. Açık ihale yaptık. Hiçbir şaibe yoktur. Ben gelecek eleştirileri göğüslerim” dedi. “En uygun teklifi verdi. İşlem hukukidir” dedi. Bunların hepsini Alper Taşdelen’e sorabilirsiniz.

Ben kendisine “benden dolayı size sıkıntı olur” demiştim. Bana sıkıntı olacağını bilmiyordum ama bakın bana da seneler sonra bundan dolayı sıkıntı vermek istiyorlar.

Sosyal medyada, kongredeki konuşmanızda Ankaragücü’nün başlayan stat projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmediğiniz eleştirileri yapıldı.

Cumhurbaşkanıyla benim arama hiç kimsenin girmesine müsaade etmem. Biz 24 yıldır beraber yürüyoruz. Hukukumuz belediye başkanlığı dönemine kadar gider.

Cumhurbaşkanı yardımcısı 19 Mayıs’ta kutlamalarımıza katıldı. Stat sözünü verdi. Bir ay içinde de stat ihalesi yapıldı ve temeli atıldı. Ben de kongrede bundan dolayı kendilerine teşekkür ettim. Bu Cumhurbaşkanı’na teşekkür olmuyor mu?

- Advertisment -