Ana SayfaÖZEL HABERGülen’in yeğeninin iddiaları cemaati ikiye böldü: “Kalbim acıyor.” “Bir tufan sonrası perişanlığı.”...

Gülen’in yeğeninin iddiaları cemaati ikiye böldü: “Kalbim acıyor.” “Bir tufan sonrası perişanlığı.” “Suç işleyen varsa yargılanmalı”

Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen’in, Ahmet Dönmez’e verdiği röportajdaki söyledikleri cemaat içinde tartışılıyor. Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’daki rolü, Meral’i Gıdıkla oyunu hakkındaki tanıklıkları ve itirafları üzerine açılan tartışma odalarını 100 binin üstünde kişi takip etti. Bugüne kadar konuşmamış Gülen’in yakın kurmayları videolu ve yazılı açıklamalar yaptı. Eleştirilere karşı Adem Yavuz Arslan, Pensilvanya’daki çiftliğe gidip röportajlar yaptı, bir zamanlar çift kafalı fotoğrafla köşe yazan Emre Uslu, Önder Aytaç’ı blokladı. İşadamı Akın İpek, “Suç işleyen varsa yargılanmalı...”

Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, önce sosyal medyadan 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ilgili tanıklıklarını anlatıp, Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu hakkında iddialarda  bulunmuştu.

Gerçekten Gülen’in yeğeni olup olmadığını soranlara ise Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki çiftlikten video paylaşarak cevap vermiş,  “Hocaefendi’yi kaçırdılar, hocamız yok artık” demişti.

 Kısa bir süre sonra grubun resmi hesabı “Herkul”den Gülen’in “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü yazıldı.

Ebuseleme Gülen, ardından gazeteci Ahmet Dönmez’e röportaj verdi.

Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’dan önce Pensilvanya’da kulağına ne söylediğini anlattı: “Arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye’deki bütün kurumlar el değiştirecek.”

Aynı gün Gülen’in iki yakın kurmayın  Pensilvanya’dan görüntülü telefonla bir  “paşa”yla konuştuğunu iddia etti: “Paşam hürmetler. Sizleri çok seviyoruz. İnşallah yakında bu zalimlerden kurtulacağız. Türkiye bayram edecek.”

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti yanlısı hesapların paylaştığı, Meral Akşener’e hakaret içerikli “Meral’i Gıdıkla” oyununu Gülen cemaatinin talimatıyla kendisinin yaptığını itiraf etti: “Amaç AK Parti’yi pislik gösterip, muhalefeti motive etmekti.”

Röportajdaki iddialar cemaate yakın isimleri böldü, tartışmada bugüne kadar yazılardan bir derleme şöyle:

Kapatılan Bugün Gazetesi’nin muhabiri Kamil Maman: 

Öncelikle Ahmet Dönmez’i takdir ediyorum. Her türlü iftira ve karalamaya rağmen zor olana göğüs gerdiği için.

Hizmetin en tepesindekilerin yönlendirdiği, insanları karalayan, haysiyet cellatlığı yapan bir sosyal medya ekibi hala aktif. Dün de vardı bugün de var. Kötülük içerde ama! “

“Hizmetin içinde tıpkı AK troller gibi haysiyetsiz bir kitle ve ekip var demekten dilimizde tüy bitti. Meral Akşener’e yapılan oyuna onay veren insanlar tarafından yönetilen bir Hizmet Hareketi var yıllardır. Fitneci mi arıyorsunuz, hain mi arıyorsunuz işte karşınızda buyrun…”

Prof. Dr. Savaş Genç:  “Sekiz sene önce şimdi eleştirinin zamanımı!  Sekiz sene sonra: Neden sekiz sene sustun?

Cemaat abileri ne zaman müsaitler?

Tam olarak ne zaman eleştirilmek isterler?

Zaman Gazetesi’nin son Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici:  “Midem bulandı. Meral Akşener’i karalamak için bu aşağılık oyunu kurgulayanları, yüzbinlerce masum insan ekmek bulamazken bu rezalete bütçe ayıranları, çakma hesaplardan bunu dolaşıma sokanları lanetliyorum. Böyle insanlık ve ahlak dışı işlere bulaşanların Hizmet’te yeri olamaz.”

“Samimiyetine, cesaretine gönülden inandığım iki insan. Maslahat, menfaat gözetmeden hakikatten yana tavır aldıkları için borçluyuz bu kıymetli insanlara.”

İsa Hafalır:

”Videoyu izlerken şaşırmayı beklemiyordum, ama ben bile şaşırdım. Delikanlılıklarından, samimiyetlerinden, ve gerçeği ortaya çıkarma gayretlerinden dolayı hem Ebuseleme Gülen’i hem de Ahmet Dönmez’i tebrik ediyorum. Eksik olmayın, sağ olun, var olun.”

Prof. Dr. İbrahim Öztürk: 

Fethullah Gülen’in Yeğeninin mahrem ortamdan aktardığı bu geniş konuşmadan sonra, Merakla, Hizmet Hareketine mensubiyeti ile tanınan ve işi sadece Recep Tayyip Erdoğan eleştirisi ile kurtaracağını zanneden Gazeteci Aydın, entellektüel bilim adamlarının, bunun üzerine neler konuşup yazıp edeceğini merakla takip edeceğim. Mesele hakikat midir yoksa başka kaydılar mıdır, göreceği”

Kapatılan Today’s Zaman’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme:

Çıkıp kendisi konuşsa ve işlerine gelmeyen şeyleri anlatsa ona da bunamış derler…”

Youtuber Mustafa Sarıtaş: 

Konuşsun herkes. Bilen bildiği her şeyi anlatsın. Ezici çoğunluğu tertemiz olan melek gibi insanlara daha fazla kara çalmaya,  kabus yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Yeter!”

“Vallahi bunu aşamıyorum Yıllardır Aktrollerle uğraşmış birisi olarak bu çok ağrıma gitti. Aktrolleri itibarsızlaştırmaya çalışmak mı? Elinde pankart elinde megafonla sokağa çıkıp “Ben Gerizekalıyım” diye bağırsan yeminle söylüyorum bu kadar gerizekalı olduğunu ispat edemezsin!”

Önder Aytaç:  

“Seyrettim videoda, küfrettim yapanlara, şükrettim öyle olmadığıma, tavsiyem Ahmet Dönmez ve Ebuseleme Gülen’i iyi anlamakta.

“Çok ilginç 1 gelişme oldu. Hoşgörü uzmanı, cemaat konularının bilirkişisi hizmet üst tepe yönetiminden anında açıklamalar alan, 27 Yıllık dostum, sosyal medyada 1 çete ile birlikte hareket eden Emre Uslu beni BLOCKlamış. Yazık.”

Mehmet Efe Çaman:  “Fethullah Gülen’in yeğeninin röportajıyla ilgili aklıma takılan bir iki soru içeren bir tweet paylaştım dün gece. Gülen Cemaati’yle bir aidiyet bağı olmayan biri olarak bilmediğim bir organizasyon yapısı ve birçok enteresan ilişki söz konusu. Herhalde bundan olacak, sorduğum sorular başta Gülen’in yeğeni olmak üzere birçok kişiyi rahatsız etmiş veya kırmış. Oysa toplumun genelini ilgilendiren birçok iddia var röportajda. Benim düşünceme göre bu tür durumlarda tek yol şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleridir. Sanırım en doğrusu iç yapısı hakkında en ufak bir bilgim ve fikrim olmayan bu tür bir yapı hakkında hiçbir yorum yapmadan sadece olanları ve olacakları takip etmekle yetinmek.”

Akın İpek: 

Her şehirde, mahallede pırıl pırıl insanlar olduğu gibi, suç işleyen, şahsi suçlarını örtbas etmek için bulunduğu grubu kendine kürsü, perde yapan namassuzlar da vardır.

Boş konuşulmasın, şuna itiraz eden yok: suç işleyen varsa, kim olursa olsun yargılanmalı, cezası ne ise verilmeli…

Şu anda yaşanan bu değil…

İçinde suçlu var iddiasıyla ( var mı yok mu bildiğimiz yok) koca şehir, mahalle çoluk çocuk yaşlı kadın demeden topdan yakılıp, malları yağmalandı, hala yağmalanıyor.

Hapishaneler suç işlememiş masum insanlarla dolu, dışardaki yakınları can pazarında yaşıyor, aileler paramparça, hayatlar mahvolmuş…

Böyle bir şey olabilir mi?

Haketmediği makamlara yerleşmek, hiç bir zaman sahip olamacağı varlıkları yağmalamak için bahane uyduran, hayvandan aşağı düşmüş, cahil cühela ‘bayram’ yaşıyor.

İnsanların feryadının sebebi bu…

Biz, irticacı değildik… Paralel maralel değildik, şucu bucu, ist mist de değiliz…

Bırakın cebri şiddeti, aramızda suç işleyen yok.

Bize atfedilen “suç” , inanıp hayırlı işler yapmak, başka insanlara faydalı olmak.

Gerçek bu…

Bir suç bulabilselerdi zaten, iftira gibi çirkin bir yola tevessül edip, rezillikleri katmerlemelerine gerek kalmazdı. “

KHK TV’den Ahmet Erkan:  ”Cemaat adına bilgi verecek yada açıklama yapacak sözcü yada kurum var mı?

Cemaatin medyasında çalışan gazeteciler özgür mü?

Maaş endişesi, haber kaynaklarını kaybetme izleyici kaybetme korkusu yaşadıkça nasıl özgür olabilecekler?”

Prof. Dr. Ahmet T. Kuru: “Son tartışmalarda fikrimi soranlara:

2017-2018’de Gökhan Bacık ve Özgür Koca ile kurduğumuz Kıtalar kıtalararası’nda teorik olarak yazmıştık.

Ben özellikle dört yazımdan dolayı uğradığım hakaretler sonucunda 1.500 hesabı bloklamıştım.

Gazeteci Mehmet Aydoğmuş: “Yıkılmış bir dünya artığı bir tufan sonrası perişanlığı, hepsi bu.

Yüzünü gördüğüm, sözünü dinlediğim, sofrasında yemek yediğim bu insanlar şimdi bir başka yüzlerle çıkınca orta yere, bütün bütün yıkıldığını ilan ediyor. Babil’in asma bahçeleri!

Kamuran Tıbık:  

“Yakında bu zalimlerden kurtulacağız

Ne kadar korkunç bir arzu. Ancak canavarlar böyle bir iktidarın yıkılmasına sevinebilirdi. Fedö şaşırtmadı.”

“Beylik laflar bunlar ve külliyen yalan.

Ne ağır bedeli mesela? Yıllardır cemaat soykırımına iftirayla karışık rıza imalatı yapıyor. Burnu kanamadığı gibi, Patreon+YouTube’dan geçinebilecek hale geldi.

S.Soylu’nun kıyından geçti. İsveç’in ortasında ağzını, burnunu eline verdiler”

Harun Odabaşı: 

“Ebuseleme Gülen röportajını izledim. İddialarını ve çıkarımlarını mantığın kuralları açısından ele aldığımızda ciddi sorunlar var. Çok büyük sonuçlara çok zayıf gerekçelerle ulaşıyor. Tutarsızlıkları beni zaman zaman tebessüm ettirdi. Aslında kendisi de bu durumun farkında!”

“Ortada absürt bir durum da var. Sadece mahallede futbol oynayan birinin futbol tarihi hakkında konuşması gibi bir saçmalık ile karşı karşıyayız. Soyadı Gülen olmasa herkes bunu fark ederdi!!

Yani iddialar hem esas hem de usul açısından düşüyor. İçeriğe bile girmeden reddeiyorum!”

Tuncer Çetinkaya:

“O şunu demiş, bu bunu demiş falan filan.

Hoca efendi’nin yazdıkları, kitapları konuştukları, demeçleri, söylediklerinin, vaazlarının neredeyse tamamı 50 yıldır kayıt altında, şeffaf ve herkese açık. Söylenecek her şeyi söylemiş isteyen arar ve bulur.”

Emre Uslu:

“Son bir haftadır Ebuseleme’nin iddialarını araştırıyorum çok fazla insan ile konuştum. Konuşan ve konuşmayanların bir çoğu, en çok da Cemaat medyasında yazan gazeteciler, kendi imajlarının ve ajandalarını derdindeler. Diğer tüm konular ve en önemlisi hakikatin kendisi ikinci hatta üçüncü planda.”

Gazi Kozanoğlu:  “Şahsın babası çocuğunun “akıl hastanesinde yatacak düzeyde psikolojik rahatsızlığının,” olduğunu beyan etti.

Videoda şahsın kendisi de psikolojik yatılı tedavi gördüğünü beyan etti. Gazeteci, bu kişinin akıl hastası olduğunu bildiği halde bilinçli olarak hareket etmektedir.”

“Gazeteci, yok edilmek istenen bir topluluğa uygulanan soykırımı meşrulaştıracak düzeyde, atak zamanlarında akıl hastanesine yatacak düzeydeki bir hastayı böyle bir vakada kullanmış oldu.

Gazeteci, böyle bir hastanın hastalık düzeyini belgeli olarak tespit etti mi?

Fethullah Gülen’e yakın isimlerden Barbaros Kocakurt:

”Lüzumuna bianen bu bir kamuoyu açıklaması”

Murad Karasoy:

“Yarın nalları diktikten sonra

Cenab-ı Hakkın huzurunda

yapıp eylediklerinden dolayı

hesaba çekildiğinde

“Gazeteciydim ben” dersin!

Adından dolayıyla ilk gün sorguyla geçer ama ertesi gün ne olur bilemem.”       

“Peşinden gittiğiniz,

güvendiğiniz,

itibar ettiğiniz delilleriniz gibi çürümüşsünüz.”

Turgay Karagöz: 

“Nefsi, egosu veya herhangi bir dünyevi maddi/manevi beklenti için bu zulüm altındaki topluluğu yoranları, insanların manevi olarak beslendikleri bu mübarek kaynağa güven duygusunu zedeleyenleri Allah çok tez zamanda kahru perişan etsin. Rezil halleri herkese ibret olsun”

“Ebuseleme olayında net şekilde görülen şey gençliğinden beri ailesini ısrarla hizmette güç ve para içeren konumlardan uzak tutan, kardeşlerine Erzurum’dan çıkmayın diye telkin eden, onlar zengin olamasınlar diye dua eden HE’nin büyük basiret ve ileri görüşlülüğüdür. Gerisi magazin”

Adem Yavuz Arslan: “Fethullah Gülen kaçırıldı”, “öldü” “komada” vb haberler üzerine meslektaşlarım. Abdülhamit Bilici ve Metin Yıkar ile Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’ya gittik.

Kendisiyle de görüştük. Ayrıntılı haber yarın!”

Tuncay Opçin: “Ebu Seleme Gülen Barbaros Kocakurt ve Dr. Ali Ursavaş’la ilgili iddialarda bulundu ve iki isim iddiaları yalanladı. Ebu Seleme Gülen’den iddialarını ispatlamasını istemek en tabii hakkımız değil mi? Ses kaydı, konuşmanın başka şahitleri, arayan, arayan-aranan telefon numaraları vb. Olay mahkemelik olduğunda telefon numaralarını vermesi bile kurtarmaz, içeriğiyle ilgili resmi kayıt isterler.”

Tartışmalar üzerine gazeteci Ahmet Dönmez, Ebuseleme Gülen, iddialarda adı geçen Barbaros Kacakurt, Hüseyin Dalan de ikinci bir videoyla röportaja gelen tepkileri değerlendirdi.

Ahmet Dönmez: “

Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen

Hüseyin Dalan:

- Advertisment -