Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Hayır, “Burası Eminönü değil Afganistan önü” diyen...

ÖZEL HABER | Hayır, “Burası Eminönü değil Afganistan önü” diyen kişi Afganistanlı değil, Iğdırlı

İstanbul Eminönü’nde Afganistan Bayrağı açan üç genci gösteren TikTok videosunda “Burası Eminönü değil Afganistan önü” denmesi sosyal medyada milliyetçi tepkilere neden oldu. Oysa bu ses üç Afganlı gençten birine değil, videoyu yayımlayan “Feritcan.76” adlı TikTok hesabına ait. O da Afganistanlı değil Iğdırlı. “Feritcan.76” adlı kullanıcı, bayrakla fotoğraf çektiren Afgan gruba tepki göstermek için bu videoyu paylaştıktan sonra kendisi de Afganistanlı zannedilerek çok tepki alınca paylaşımını kaldırdı.

“Burası Eminönü değil Afganistan önü” sözlerini söyleyen ve aynı zamanda videoyu sosyal medya platformu TikTok’ta yayımlayan kişinin de bir Afganistan göçmeni olduğu düşüncesiyle, video sosyal medya mecralarında büyük tepki aldı.

Ancak yayımlanan görüntülerde de görüldüğü gibi, yayımlayan TikTok hesabının kullanıcı adı “Feritcan.76” idi.

TikTok’ta Feritcan.76 adlı kullanıcının hesabına bakıldığında, daha önce yaptığı beş video paylaşımdan dördünün Türkçe, birinin de Kürtçe olduğu görülüyor.

Paylaştığı videolardan birinde babasına ait olduğunu söylediği, Iğdır’ın il numarası olan 76 plakalı bir arabayı görüntülüyor.

Kullanıcı adında da geçen 76 ile birlikte düşünülünce, Feritcan adlı TikTok kullanıcısının Afganistanlı değil Iğdırlı olduğu anlaşılıyor.

Aynı paylaşımda “Feritcan.76” hesabının kullanıcısının sesi de duyuluyor. Sosyal medyada yayılan videodaki “Burası Eminönü değil Afganistan önü” diyen ses ile bu paylaşımdaki sesin aynı olduğu anlaşılıyor.

@feritcan.76

hangi p*c yazmış 😄

♬ orijinal ses – KMSSZ

Feritcan.76’nın ilk TikTok paylaşımındaki videoda ise 15 ve 20 yaşlarında iki kez cezaevine girdiğini anlatan metinler yer alıyor.

Feritcan.76, “Burası Eminönü değil Afganistan önü” sözlerini sarf ettiği videoyu kaldırdığı için, bu videoya atılan yorumlar görülmüyor.

Fakat önceki paylaşımlarının altına kendisini Afganistanlı sanan kişilerin attığı yorumlar halen duruyor.

- Advertisment -