Ana SayfaÖZEL HABER"İktidarın Filistin mitingi düzenlemesi şov. İktidarlar miting yapmaz, politika oluştururlar"

“İktidarın Filistin mitingi düzenlemesi şov. İktidarlar miting yapmaz, politika oluştururlar”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Hamas’ın terör örgütü olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verse de, Türk hükümetinin İsrail’in Gazze saldırısına karşı yeterli tepkiyi gösteremediğini söyledi. Karamollaoğlu, NATO’nun da Gazze’ye saldırılara sessiz kaldığından yakındı, İsveç’in NATO üyeliğini sorguladıklarını söyledi: “Filistin mitingi düzenlemek şovdur, gösteridir. Kürecik üssü kapatılmalıdır. NATO İsrail’in yanında olursa, biz NATO’nun yanında olmayız. NATO’nun biraz daha genişlemesinin bize ne faydası var?”

Gelecek Partisi ile birlikte mecliste grup kuran Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu; Ankara’da gazetecilerle buluştu, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” çıkışını ve AK Parti’nin hafta sonunda İstanbul’da düzenleyeceği “Büyük Filistin” mitingini nasıl değerlendirdiğini sorulması üzerine Karamollaoğlu da, “Hamas terör örgütü değildir” dedi. İktidarın Gazze bombardıman altındayken politika geliştiremediğini iddia eden Karamollaoğlu, “İktidarlar miting yapmaz, politika oluştururlar. Tayyip Bey güç gösterisi yapmak için Filistin mitingi düzenliyor. Miting düzenlemek yersizdir” çıkışında bulundu.

“ABD artık müttefikimiz değil”

ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin İsrail yanlısı tutumunu asla kabul etmediklerini anlatan Karamollaoğlu, Gazze saldırıları karşısında Türkiye’nin acilen Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü kapatması gerektiğini savundu:

“Amerika, dünya savaşının çıkmasına yol açacak adımlar atıyor. Hastane bombalanıyor, Hamas’ın yaptığını söylüyor. Dünyayla bu kadar alay etmek olur mu? Çünkü kendi gözleriyle bakıyorlar dünyaya. Gerçekleri görmüyorlar. Sadece İsrail’i destekliyorlar. Dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleniyor. Bu nasıl Batı alemi, nasıl Batı medeniyeti? Medeniyet dediğin şehirlerde olur ama haydutlar da, çeteler de şehirlerde yaşar.

Kürecik’in kapatılması icap eder. Amerika müttefikimizdi ama artık değil. Ben Türkiye’de Kürecik gibi bir yerin olmaması kanaatindeyim. Tayyip Bey acilen D-8’i, tüm islam ülkelerinin temsilcilerini toplantıya çağırmalı. Nasıl adımlar atacağını onlarla istişare etmeli.

Amerika, Türkiye’yi sıkboğaz etmek için adımlar atıyor. Amerika’nın Türkiye’yi 51.eyaleti gibi görmesine razı değiliz.”

“NATO’dan çıkalım daha iyi”

Karamollaoğlu, İsveç’in NATO’ya katılımını öngören protokolün meclis genel kurulunda oylaması sırasında nasıl tavır takınacaklarının sorulması üzerine Saadet grubunu serbest bırakacaklarının sinyalini verdi:

“NATO, haksızlıklar karşısında susmaktadır. ABD Başkanı Biden İsrail’e gidip katliama destek verdi. İyi ki biz gitmedik İsrail’e. NATO, katliama seyirci kalıyorsa biz de çıkalım NATO’dan daha iyi. NATO eğer İsrail’in yanındaysa, biz NATO’nun yanında olamayız. İsveç’in NATO üyeliği konusunda bizim hükümet de hem nalına hem mıhına gidiyor gibi. Biz, bu yaşananlar karşısında müspet bir tavır takınamayız. Tezkerede (Suriye-Irak) grubumuzu serbest bırakmıştık. Tekrar değerlendiririz ama İsveç’in NATO’ya katılmasıyla NATO genişleyecek. NATO’nun biraz daha genişlemesinin bize ne faydası var ki?”

“Seçimlerde bir başarısızlık vardı ama hezimet değildi”

Karamollaoğlu, CHP’de yaşanan genel başkanlık ve değişim tartışmalarına ilişkin de CHP içindeki muhalefetin doğru değerlendirme yapmadığını söyledi:

“CHP’de bir iç muhalefet var. Sayın Kılıçdaroğlu’nun uzun süre partinin başında kaldığını, seçimlerde büyük yenilgi aldığını, genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ben aynı kanaatte değilim. Kılıçdaroğlu’nun aldığı yüzde 48’lik oyun bir hezimet olduğunu düşünmüyorum. Son yıllara kadar böyle bir neticeyi muhalefet hiç alamamıştı.

Her şeye rağmen Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını kıl payı kaçırdığını düşünüyorum. Evet seçimlerde bir başarısızlık var ama bu anlaşılabilir bir başarısızlık. Hezimet değil. Şahsi çekişmelerden dolayı bu bir hezimetmiş gibi karşılık gördü CHP içinde.”

“Vatandaşta hayal kırıklığı var”

Muhalefetin parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra iç tartışmalarla boğuştuğundan, istikametini kaybettiğinden yakınan Karamollaoğlu’nun CHP’nin yanında İyi Parti’deki gelişmeleri de buna örnek göstermesi dikkat çekti. Karamollaoğlu, “Vatandaşta hayal kırıklığı var” dedi:

“Seçim bitti, Altılı Masa bitti. Muhalefet partilerindeki gereksiz tartışmalar, iç çekişmeler vatandaşta güvensizlik yarattı. Biz Altılı Masa olarak seçim öncesi anketlerde yüzde 51 başarı oranını görmüştü. Olmadı. Seçim bittikten sonra ne yazık ki muhalefet aynı istikamete yürümüyor, dağıldı. Vatandaşta bir hayal kırıklığı var. Yerel seçim başarısı için çalışıyoruz. Biz her yerde kendi logomuz ve adaylarımızla seçime gireceğiz ama dirsek temaslarına açığız.”

- Advertisment -