Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | ABD’nin Ankara Büyükelçisi adayı Flake “Ermeni Soykırımı vardır” dedi,...

ÖZEL HABER | ABD’nin Ankara Büyükelçisi adayı Flake “Ermeni Soykırımı vardır” dedi, Türk Dışişleri Twitter’da “veto” iması yaptı

Joe Biden’ın Temmuz ayında Ankara Büyükelçiliği için aday gösterdiği Jeff Flake, dün Senato’da düzenlenen oturumda Dış İlişkiler Başkanı Bob Menendez’in Ermeni Soykırımını tanıyor musunuz ve gelecek 24 Nisan’da da tanıyacak mısınız?” sorularına “Evet” cevabı verdi. Türk Dışişleri ise Twitter’da “Agreman”, yani “Büyükelçi atamayı veto hakkı”nı hatırlatan bir paylaşım yaptı

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi olarak Biden tarafından aday gösterilen eski Senatör Jeff Flake’in Senato Dış İlişkiler Komitesi adaylık oturumunda, Komite reisi Senatör Bob Menendez, Ermeni Soykırımı’na dair sorular sorarak Elçi namzedine “bu tasarılara karşı oy kullanma sicilini” hatırlattı

Senatör Bob Menendez, “Ermeni Soykırımı’nı yeniden onaylama konusunda bu kuruma ve yönetime katılacak mısınız?” diye sordu.

Flake ise “Evet” dedi.

“Eğer doğrulanırsa, [Flake] 24 Nisan Ermeni Soykırımını Anma Günü’nde bu taahhüdünüzü yineler misiniz?” sorusunu ise “yinelerim” diye yanıtladı.

Türkiye Dışişlerinden Agreman göndermesi.

Resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlanan bir paylaşımda Dışişleri Bakanlığı, “Agreman” teriminin sözlük anlamına yer verdi:

AGREMAN: Gönderen devletin kabul eden devlete Büyükelçi olarak göndermek istediği şahıs için almak zorunda olduğu izne Agreman adı verilir.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez: S-400 alımı yeni yaptırımlar demek

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Türkiye’nin yeni S-400 hava savunma sistemleri satın alması halinde Kongre’nin Ankara’ya karşı yeni yaptırımlar için harekete geçeceği açıklamasında bulundu.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CBS’e verdiği ropörtajda  Ankara’nın bir set S-400 hava savunma sistemi daha alabileceği yönündeki açıklamasını Twitter’da değerlendirdi.

“CAATSA yasasını (ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası) kaleme alırken oldukça nettik: Rus ordusu ya da istihbarat daireleriyle kayda değer düzeyde iş yapan her kuruluşa yaptırım uygulanması zorunludur”

“Türkiye’nin yeni (S-400) alımları yeni yaptırımlar anlamına gelmelidir”.

- Advertisment -