Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | “Devrimci Anarşist Faaliyet” lideri “Kobani’de IŞİD’le mücadele ediyoruz” yalanıyla...

ÖZEL HABER | “Devrimci Anarşist Faaliyet” lideri “Kobani’de IŞİD’le mücadele ediyoruz” yalanıyla Avrupalı anarşistlerden para toplamış

Polisin bir yıldır bulamadığı Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) lideri Serkan Bayrak’ın Avrupa’daki anarşistlerden “Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele ediyoruz” diyerek para topladığı ortaya çıktı. Avrupa’daki anarşist ve diğer sol örgütlerin yabancı dillerde yayın yapan sitelerinde “Türkiye ve Suriye’de faaliyet yürüten Devrimci Anarşist Federasyonu (DAF)” diye bahsedilen oluşuma Kobani’deki mücadele için özellikle 2014-2015 arasında paralar gönderildiği yer alıyor.

Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) adlı legal anarşist oluşumdan ayrılan gençlerin darp, ekonomik sömürü ve taciz suçlaması yönelttiği DAF lideri Serkan Bayrak’ın geçmiş yıllarda DAF üyelerinin bilgisi dışında, “DAF’ın Kobani’deki IŞİD karşıtı faaliyetleri” için diyerek Fransa, Belçika, İsviçre, Kanada gibi ülkelerdeki anarşistlerden para topladığı ortaya çıktı.

Avrupa’daki anarşist ve diğer sol örgütlerin yabancı dillerde yayın yapan sitelerinde “Türkiye ve Suriye’de faaliyet yürüten Devrimci Anarşist Federasyonu (DAF)” diye bahsedilen oluşuma Kobani’deki mücadele için özellikle 2014-2015 arasında paralar gönderildiği yer alıyor.

“Serkan ‘Avrupa’daki anarşistlerin bizimle dayanışması’ derdi”

Konuyu sorduğumuz ‘DAF ifşası’na katılan bazı eski DAF mensupları, Avrupa sitelerindeki yayınlar için şunları söyledi:

“Bizlerin de ayrıldıktan sonra duyduğu bir durum. Aydan aya 1-2 bin Euro gibi paralar geldiğini duyardık. Serkan, ‘Avrupa’daki anarşist oluşumların bizimle dayanışması’ derdi.

“Kobani’de ne bir aktivite ne bir bağlantı vardı”

“Ancak ‘Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele’ veya benzer şeyler söylenerek alındığını bilmiyorduk. Kobani’de ya da Suriye’nin herhangi bir yerinde ne bir aktivite ne bir bağlantı vardı. Paralar, Kadıköy’de kollektife ait denilen ama aslında Serkan ve eşine ait olan 26A Kafe’ye gelirdi. DAF’ın daimi faaliyeti de kafe işletip arada sırada Kadıköy’de, Taksim’de basına yansıyan bazı protestolara katılmaktan ibaretti.”

DAF’ta bulunduğu dönemde Serkan Bayrak’a yakın olarak bilinen bir kişi de “Avrupa’daki anarşist organizasyonları manipüle ederek böyle paralar alındığını ben de duydum. Ama Serkan bunu çok gizli tutardı. Sorulduğu zaman da kafe kirası için bazı yoldaşlardan gelen destek gibi laflar etmişti” diye konuştu.

Hikâyenin özeti

Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) adlı legal anarşist oluşumdan 2011-2012 yılları arasında ayrılan bir grup genç, sosyal medyada tarafından maruz bırakıldıkları darp, ekonomik sömürü ve taciz gibi suçlamaları içeren bir ifşa metni yayımlamıştı.

DAF’tan ayrılanlar, ifşa metninin sosyal medyadan yayımlanması sonrası ilk röportajı Serbestiyet’e vermişti.

Eren Keskin: “Bir yıldır firari ama istenirse elbette bulunur”

“Serkan Bayrak/DAF ifşa” Twitter hesabından yayımladıkları metinle ve verdikleri röportajlarla DAF’ta yaşananların içyüzünü ortaya çıkartan gençler, amaçlarının halen DAF içinde olan arkadaşlarını da özgürleştirmek olduğunu söylemişti.

DAF’tan ayrılan gençlerin avukatlığını üstlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, gençlerle birlikte İHD İstanbul Şubesi’nde yaptığı basın açıklaması sonrası Serkan Bayrak hakkında darp ve cinsel istismar suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

DAF, suç duyurusundan kısa bir süre sonra dağılmış ve birçok genç ailesinin yanına dönmüştü.

Serbestiyet’e konuşan Eren Keskin, Serkan Bayrak’ın adresinde bulunamadığı için kendisine tebligat yapılamadığını, bu nedenle bir yılı aşkın süredir firari durumda olduğunu söylemişti.

Keskin, “İstenirse elbette bulunur. Bu kadar zaman bulunamamasını normal karşılamıyoruz” diye konuşmuştu.

- Advertisment -