Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ferit Şenyaşar: "Akşener, aşiret ağalarıyla görüşüp bizi ziyaret etmedi"

ÖZEL HABER | Ferit Şenyaşar: “Akşener, aşiret ağalarıyla görüşüp bizi ziyaret etmedi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Şanlıurfa gezisinde ziyaret etmediği Şenyaşar ailesi Serbestiyet’e konuştu: ‘’Akşener, aşiret ağalarıyla görüşüp Şenyaşar ailesini ziyaret etmedi, Altılı Masa’dan birçok lider biz davet etmeden bizimle görüşmüştü. Biz bekledik Meral Hanım’ın ziyaret etmesini. Çünkü kendisi de bir anne, bir kadın. Bu olaylar olduğunda ilk açıklama yapanlardan biri de İYİ Partili bir milletvekiliydi.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaret için geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’ya gitti. Burada birçok ilçeyi ziyaret etti, kanaat önderleri, aşiretler, çiftçiler ve STK’larla bir araya geldi. Akşener’in, Şanlıurfa’da 2018 seçim döneminde dükkânlarında saldırıya uğrayan ve üç mensubunu kaybeden Şenyaşar ailesini ziyaret edip etmeyeceği merak konusuydu; Akşener aileyle görüşmedi.

Akşener ve Gültekin Uysal hariç Altılı Masa’nın bütün liderleri Urfa gezileri sırasında Şenyaşar ailesi ile görüştü. Dayı Ferit Şenyaşar, Akşener’in kendilerini ziyaret etmemesi hakkında şöyle konuştu:

‘’Biz bekledik Meral Hanım’ın ziyaret etmesini. Çünkü kendisi de bir anne, bir kadın. Bu olaylar olduğunda ilk açıklama yapanlardan biri de İYİ Partili bir milletvekiliydi. Herkes bu olayın siyasi bir olay olmadığını biliyor. AK Partili milletvekilleri bile böyle açıklamalar yaptı. Akşener, samimi olsaydı bizi görmeye gelirdi. Altılı Masa’dan birçok lider geldi. Kılıçdaroğlu, Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu… Akşener burada aşiret ağalarıyla görüşüp bizi ziyaret etmedi.’’




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şenyaşar ailesini iki kez ziyaret etti.



DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da Urfa gezileri sırasında Şenyaşar ailesi ile görüştü. Fotoğrafta Babacan ve anne Şenyaşar.



Temel Karamollaoğlu, Şenyaşar ailesini ziyaretinde.

Ne olmuştu?

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden 10 gün önce AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında yaşanan olayda Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte sekiz kişi yaralandı. Şenyaşar ailesinin işyerinde yaşanan saldırıya ilişkin davada, saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, olaydan 15 ay sonra 50 kişi ile adliyeye gidip teslim olan AK Parti milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız’a ise “haksız tahrik altında suç işlediği” gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen 22 Nisan’da aralarında İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız’ın da olduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Ertesi gün adliyeye sevk edilen şüphelilerden dördü “kasten adam öldürme” ve “delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklandı. Şenyaşar ailesinden üç kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada dört yıldır gizlilik kararı bulunuyor.

- Advertisment -