Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ilgın İnşaat, kirli tabldotlara isyan eden 50...

ÖZEL HABER | Ilgın İnşaat, kirli tabldotlara isyan eden 50 inşaat işçisini işten çıkarttı: “Her gün kirli tabldotlarda patates yedik. Protein istedik”

Fikirtepe’de Ilgın İnşaat’ın şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, kirli tabldotlarda yemek verilmesine isyan ederek yemekhanedeki masaları dağıtmıştı. Serbestiyet’in duyurduğu çok ses getiren eylemin ardından kamera görüntülerinde tespit edilen 50 taşeron işçi işten çıkartıldı. Serbestiyet’e konuşan işçi: “Her gün kirli tabldotlarda patates yedik. Protein istedik. Doymak istedik. Canımıza tak etmişti.” Ilgın İnşaat, TOKİ’den aldığı büyük çaplı ihalelerle biliniyor.

Fikirtepe’de Ilgın İnşaat’a ait 6 bloktan oluşan plaza inşaatının şantiyesindeki işçiler, yemeklerin kirli tabldotlarda verilmesi nedeniyle yemekhanedeki masa ve sandalyeleri dağıtarak tepki gösterdiğini Serbestiyet duyurmuştu.

Ilgın İnşaat’ın işçilerin talepleriyle ilgili herhangi bir iyileştirmeye gitmediği gibi kamera görüntülerinde yemekhane eylemine katıldığı tespit edilen 50 civarındaki taşeron işçiyi işten çıkarttığı öğrenildi.

“Proteine ihtiyacımız var”

İşten çıkartılan işçilerden biri, yemekhane eyleminin çıkma nedenini şöyle anlattı:

“Yemek verilen tabldotlar genelde kirli oluyor ve her gün patates yemek zorunda bırakılıyoruz. İnşaatta ağır işlerde çalışıyoruz ve doğal olarak proteine ihtiyacımız var. Ama verilen yemeklerin protein oranı çok düşük. Yemeklerden tat almak, doymak istedik. Verilen yemekler, kalitesiz yemekler. Artık canımıza tak etmişti.”

Emlak Konut’un yüklenici firması

İşçilerin çıkartılmasıyla ilgili Ilgın İnşaat’ın sitesindeki telefon numarası çalışmıyor. Şirkete attığımız e-postaya da dönüş yapılmadı.

İki etaptan oluşan şantiyesinde 1000’in üzerinde işçi çalışan Ilgın İnşaat, projeyi Emlak Konut adına yüklenici firma olarak yapıyor.

Fikirtepe’de Emlak Konut’un müteahhit firmalarının birçoğu gibi Ilgın İnşaat da taşeron firmayla çalışıyor. İşçiler, taşeron şirketlere bağlı olmaları nedeniyle bu tip sorunlarda güvencesiz kalıyor.

TOKİ’den aldığı büyük ihalelerle gündeme gelmişti

Geçen hafta 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan deprem konutları ihaleleri almasıyla gündeme gelen Ilgın İnşaat, en son Gaziantep Şahinbey Burçkayakuyu Mahallesi’ndeki 951 konutun ihalesini aldı ve 14 Ağustos’ta sözleşme imzaladı.

Şirketin sahibi İbrahim Halil Yanmaz, 2011 seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olmuştu. Ilgın İnşaat’ın TOKİ’nin davet usulüyle verdiği ihaleler arasında Kolin İnşaat ve Fettah Tamince’nin şirketiyle birlikte en çok ihale alanlardan biri olduğuyla ilgili haberler çıkmıştı.

İbrahim Halil Yanmaz.

- Advertisment -