Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | LC Waikiki’ye çifte boykot: Arapça “Oyun zamanı...

ÖZEL HABER | LC Waikiki’ye çifte boykot: Arapça “Oyun zamanı geldi” yazılı, “Mickey Mouse” resimli bebek tişörtü krizi

Sosyal medyada milliyetçi hesaplar LC Waikiki’nin internet sitesinden, üzerinde Arapça “Oyun zamanı geldi” yazan Mickey Mouse resimli bebek tişörtü sattığını söyleyerek şirkete boykot çağrısı yaptı. Tepkiler üzerine LC Waikiki, yurtdışı için üretilen ürünün sistemsel bir hata nedeniyle Türkiye’de satışa çıkartıldığını ve durumun fark edilmesi üzerine ürünün satıştan kaldırıldığını duyurdu. Firmanın açıklamasının ardından bu sefer de Türkiye ve LC Waikiki’nin faaliyet gösterdiği Arap ülkelerinden sosyal medya kullanıcıları ırkçılığa taviz vermekle suçladığı markaya boykot çağrıları yapmaya başladı.

Giyim mağazası zinciri LC Waikiki’nin, üzerinde Arapça “Oyun zamanı geldi” yazısı olan Mickey Mouse resimli bir bebek tişörtünü internet sayfasında satışa çıkardığını duyurmasının ardından sosyal medyada mülteci karşıtı hesaplar LC Waikiki’ye boykot çağrıları yapmıştı.

LC Waikiki, “Muhbir” mahlasını kullanan Twitter hesabının altına verdiği yanıtta yurtdışı için üretilen bir ürünün bir hata sonucu Türkiye’de satışa çıkartıldığı ve durumun fark edilmesi üzerine de satıştan kaldırıldığı açıklamasını yaptı.

Şirketin tişörtün satıştan kaldırıldığını açıklaması üzerine bu sefer de Arapça yazılı bir bebek tişörtünün Türkiye’de satılmasında bir anormallik ve sakınca görmeyen sosyal medya kullanıcıları LC Waikiki’ye tepki göstermeye başladı.  

Türkiye’de ve LC Waikiki’nin faaliyet gösterdiği başka ülkelerde yaşayan pek çok Arap sosyal medya kullanıcısı da LC Waikiki’yi boykot edeceğini duyuran mesajlar paylaştı.

- Advertisment -