Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Polisi öldüren Yunus Emre Geçti’nin mensubu olduğu...

ÖZEL HABER | Polisi öldüren Yunus Emre Geçti’nin mensubu olduğu “Pitonlar 82”: Rap şarkıları eşliğinde silahlı videolar

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı (27) başından vurarak öldüren Yunus Emre Geçti’nin (19) birkaç arkadaşıyla birlikte kendilerine “Pitonlar 82” adını veren bir suç grubuna mensup olduğu iddia ediliyor. Pitonlar 82’nin sosyal medya hesaplarında, son dönemde öne çıkan başta “Daltonlar çetesi” olmak üzere birçok suç grubundaki gibi rap şarkıları eşliğinde silahlı videolar dikkat çekiyor. Grubun lideri Yunus Emre Geçti’nin kuzeni.

İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan kendisini gözaltına almaya çalışan polislerden birinin silahını alarak ateş açması sonucu polis Şeyda Yılmaz’ı (27) başından vurarak öldüren 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin 19 ayrı suç kaydı olduğu ve Temmuz’da hakkında verilen adli kontrolü ihlal etmesiyle ilgili bildirimin karakol tarafından zamanında yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Yunus Emre Geçti’nin “yağma” suçundan aldığı 3 yıl 20 gün hapis cezası istinaf sürecinde. “Kasten yaralama” suçundan bir davası devam eden Yunus Emre Geçti, “uyuşturucu kullanmak”; “tehdit” ve “kötü muamele” suçlarından üç soruşturmada daha şüpheli.

Yunus Emre Geçti’nin birkaç arkadaşıyla birlikte kendilerine “Pitonlar 82” diyen bir suç çetesinin içinde olduğu tahmin ediliyor. Halk TV’den İsmail Saymaz, “Bu kişinin grubunun adının ‘Piton 82’ olduğu iddia ediliyor. Belli ki bu yeni bir grup. Zamanla bir üst klana katılacak. Şimdilik bunlar üst grupların taşeron işlerini görüyorlar” diye konuşmuştu.

Pitonlar 82’nin hesaplarında silahlı videolar

Pitonlar 82 adlı grubun Instagram ve TikTok hesaplarında grup üyelerinin yüzlerini saklayarak silahlarla çektirdikleri fotoğraflar bulunuyor.

Son yıllardaki birçok benzeri suç örgütündeki gibi rap müzik şarkıları ve dizilerdeki kabadayı, mafya babası sahnelerinden seslerin üzerine kendi görüntülerinin olduğu TikTok videoları da paylaştıkları görülüyor.

Pitonlar 82 hesaplarından yapılan paylaşımlarda Yunus Emre Geçti’nin kuzeni olduğu iddia edilen K.G.’nin adı öne çıkıyor.

Pitonlar 82″ hesabı Yunus Emre Geçti’yi de takip ediyor

Pitonlar 82 hesabı Yunus Emre Geçti’yi de takip ediyor. Hesaptan ayrıca Reis Sedat Peker hesabının da takip edildiği dikkat çekiyor.

Yunus Emre Geçti’nin hesaplarında da silahlı fotoğrafları ve rap şarkılarının çaldığı videolar bulunuyordu.

Yunus Emre Geçti’nin bir hesabında uyuşturucu madde aldığı bir fotoğrafı da bulunuyor.

Annesi: “Devlete yalvardım. Niye devlet bunu almadı?”

Yunus Emre Geçti’nin annesi Pınar Geçti, oğlunu defalarca kere kendisinin ihbar ettiğini söylemişti. Bu zamana kadar oğlunun tutuklanmamasına tepki gösteren Pınar Geçti şöyle konuşmuştu:

“26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı. O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim ben. Yine çocuğumun ben yerini söyledim, buldurdum. Ama lakin hiçbir anne baba istemez. Çocuğunu kalkıp da polisimizi şehit edecek kadar bir anne baba, cani miyim ben? Ben gerçekten çok üzgünüm.”

- Advertisment -