Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Skyland İstanbul’da “FETÖ borsası” şüphesi: “Tapular kimin eline geçti”

ÖZEL HABER | Skyland İstanbul’da “FETÖ borsası” şüphesi: “Tapular kimin eline geçti”

Youtube’da videolar yayımlayan Muhammed Yakut, İstanbul Seyrantepe’deki Skyland İstanbul’a dikkat çekerek “C bloğun tapularının kime geçtiği ortaya çıkartılsın” dedi. Skyland İstanbul’un müteahhidi Nurettin Eroğlu, ne hissedarı olduğu Zaman gazetesi iddianamesinde ne de iki gün gözaltında kaldığı TUSKON soruşturması iddianamesinde yer aldı. Zaman gazetesi soruşturmasında Eroğlu’nun dosyasını ayıran savcı İsmet Bozkurt daha sonra “FETÖ borsası” suçlamasıyla meslekten ihraç edildi. Serbestiyet’e konuşan eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger: “‘FETÖ borsası’ şüphesi doğuyor.”

Youtube’da öne sürdüğü iddialarla gündeme gelen Muhammed Yakut, İstanbul Seyrantepe’deki Skyland İstanbul’a dikkat çektiği bir videosunda “Skyland İstanbul C bloğun tapularının kime geçtiği ortaya çıkartılsın” demişti.

Üç bloktan oluşan Skyland İstanbul projesini 2017’de tamamlayan Eroğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı Nurettin Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan “FETÖ”nün iş dünyasına yönelik TUSKON soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasındaydı. İki gün sonra serbest bırakılan Eroğlu’na TUSKON soruşturmasının iddianamesinde yer verilmedi.

“FETÖ”nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinin hissedarları arasında olan Eroğlu, Zaman gazetesiyle ilgili soruşturma kapsamında da ifade vermiş ancak dosyası ayrılarak dava kapsamında sanık olmamıştı.

Nurettin Eroğlu.

Eroğlu’nu “kollayan” savcı “FETÖ borsası”ndan ihraç oldu

Zaman gazetesi soruşturmasının iddianamesini hazırlayan savcı İsmet Bozkurt, iddianamesinde Eroğlu’nun yanı sıra kamuoyunda yakından tanınan ve yine Zaman gazetesinde hissedar olan iş insanı Fettah Tamince’yi “koruyan” ifadelere yer vermişti.

Savcı Bozkurt, hakkında 2019’da başlatılan “FETÖ borsası” soruşturmasının ardından meslekten ihraç edilmişti. Bozkurt ve hakkında suçlama olan başka bazı isimlerin suçlandığı “FETÖ borsası” iddianamesi aynı sene tamamlanmış, yargılama süreci başlamıştı.

“FETÖ”nün çağrısından sonra Bank Asya’da vadesi gelmemiş 150 milyon TL’lik krediyi kapatmış

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun hazırlattığı bilirkişi raporunda Eroğlu’nun, “FETÖ”nün Bank Asya’yı kurtarma çağrısından sonra Bank Asya’dan aldığı henüz vadesi gelmemiş 150 milyon TL’lik bir krediyi başka bir bankadan kredi çekerek kapattığı ortaya çıkmıştı.

Aynı raporda Eroğlu’nun TMSF’nin Bank Asya’ya el koymasının hemen ardından bankadaki tüm mevduatını çektiği de tespit edilmişti.

Güzeldülger: “’FETÖ borsası’ şüphesi doğuyor”

Serbestiyet’e konuşan eski TMSF yöneticisi ve Gelecek Partisi kurucusu Abdullah Güzeldülger, Skyland’le ilgili dikkat çekici bir satın alma işlemini anlattı.

Abdullah Güzeldülger.

TMSF iştirakı Birleşim Varlık Yönetim AŞ’nin Skyland İstanbul’un C bloğunun bir katını Arz Gayrimenkul şirketinden satın aldığını belirten Güzeldülger konuyla ilgili Serbestiyet’e şunları söyledi:

“TMSF’nin, FETÖ’den cezaevinde olan Ömer Kavurmacı’ya ait Aydınlı Grup’a el koyması sonucu TMSF’ye geçen Vadi İstanbul evlerini satmaya veya kiralamaya çalışırken, yüzde yüzü TMSF’ye ait olan şirkete Vadi İstanbul’un karşısında bulunan Skyland C Blok’tan 18-20 milyon TL civarında bir bütçe ayrılarak kat alınmasını tuhaf buldum.

“TMSF, bu katı Arz Gayrimenkul adlı şirketten almış. Arz Gayrimenkul’un yönetim kurulu başkanı Ayhan Özgürel, TÜRGEV’de ve AK Parti Başakşehir ilçe yönetiminde bulundu.

“Skyland’ı yapan Eroğlu Holding’in sahibi FETÖ’den gözaltı geçirdi. FETÖ’nün Bank Asya için yaptığı kurtarma çağrısından sonra bu holdingin sahibinin, Bank Asya’dan alınan 150 milyon TL’lik vadesi gelmemiş krediyi, başka bir bankadan kredi alarak erken kapattığı tespit edildi. Bank Asya’ya 3-5 bin TL gibi paralar yatırmak bile hapis cezalarına gerekçe oldu ancak 150 milyon TL’lik bir meblağ aynı özenle sorgulanmadı.

“TMSF’nin Skyland’daki katı aldığı Arz Gayrimenkul ve aynı gruba ait Arz Portföy’le ilgili iddialar da düşünülünce bu konunun ‘FETÖ borsası’ ile ilgili olabileceği şüphesi doğuyor.”

Arz Gayrimenkul’un yönetiminde AK Partili isimler

2015’te kurulan Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin yönetim kurulunda AK Parti’yle bağlantılı isimler yer alıyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Ayhan Özgürel, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen TÜRGEV’in vakıf meclisi üyesi ve AK Parti’nin de eski Başakşehir ilçe başkanı.

Ayhan Özgürel.

Şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Mehmet Sami Saylan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı.

Şirkette daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan bazı isimler de dikkat çekiyor.

AK Parti eski genel başkan yardımcısı Şaban Dişli’nin kuzeni Davut Dişli’nin oğlu Emir Haktan Dişli de şirkette yönetim kurulu üyeliği yaptı. Aralık 2017’de evlenen Emir Haktan Dişli’nin nikâh şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, Emir Haktan Dişli’nin nikâhında.

Şirketin bir diğer eski yönetim kurulu üyesi de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün damadı Halil İbrahim Akyıldız. 2018’den beri TMSF bünyesinde görev yapan Akyıldız, geçen sene TMSF yönetimine girdi.

AK Parti eski İstanbul il başkan yardımcısı Engin Telli de şirketin yönetim kurulunda yer almıştı.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik