Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Türkiye’nin üçüncü beşizlerinin anne ve babası “kaçma...

ÖZEL HABER | Türkiye’nin üçüncü beşizlerinin anne ve babası “kaçma şüphesi” nedeniyle tutuklandı

Türkiye’nin üçüncü beşizlerinin, daha önce “FETÖ üyeliği”nden hüküm giyen annesi ve babası, Edirne’de gözaltına alınmalarının ardından Sulh Ceza Hakimliği tarafından “kaçma şüphesi" nedeniyle tutuklandı. Anne ve babalarıyla birlikte Edirne’de olan beşizler ve 13 yaşındaki ablalarını karakoldan akrabaları teslim aldı. 2016’da dünyaya gelen beşizlerin zorlu geçen doğumu, medyada haberlere konu olmuştu. Sağlık problemleri bulunan beşizlerin amcası Serbestiyet’e konuştu: “Çocuklardan biri engelli. Çocuklar anne ve babalarına muhtaç durumda. Dosya, Yargıtay aşamasında. Onanmış bir cezaları yok. Keyfi bir tutuklama verilmiş.”

2016’da doğumlarıyla haberlere konu olan ve sağlık problemleri bulunan Türkiye’nin üçüncü beşizlerinin daha önce “FETÖ üyeliği”nden hüküm giyen anne ve babası Edirne Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaçma şüphesiyle tutuklandı.

Birinci derece mahkemeden, beşizlerin annesi Nurcan Arslan’a 6 yıl 3 ay, baba Abdülkadir Arslan’a ise 9 yıl hapis cezası verilmişti. Çiftin mahkumiyet gerekçeleri arasında KHK’yla kapatılan bir dershanede çalışmak, Bylock kullanmak ve Bank Asya’ya para yatırmak yer alıyordu.

Aldıkları cezalarla ilgili Yargıtay süreci devam eden çift, geçen hafta Edirne’de kaçma şüphesiyle gözaltına alındı ve Edirne’deki Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklandı.

Türkiye’de beşiz çocuk sahibi birkaç aileden birisi olan Arslan çiftinin tutuklanmasıyla birlikte, 7 yaşındaki beşizler ve 13 yaşındaki büyük çocukları bir süre karakolda bekledikten sonra akrabaları tarafından teslim alındı.

“Adana’da beşiz bebek sevinci”

Beşizler Haziran 2016’da doğduklarında medyada birçok haber çıkmıştı.

“Süreç Yargıtay aşamasında, onanmış bir cezaları yok”

Beşizlerin amcası, Serbestiyet’e şunları söyledi:

“Çocuklar şu anda Malatya’da anneanneleri ve dayıları ile beraber kalıyor. Avukat, abimler ile dün görüşmüş. Durumları iyi ama akılları hep çocuklarında.

Çocuklardan biri engelli. Çocuklar anne ve babalarına muhtaç durumda. Abimin de yengemin de tahliye olmasını bekliyoruz. Sonuçta dosya halen Yargıtay aşamasında. Onanmış herhangi bir cezaları yok. Keyfi olarak bir tutuklama verilmiş.”

Gergerlioğlu: “Birinin beyninde şant var, diğerlerinin organlarında sıkıntı var”

YSP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, anne ve babanın tutuklanması üzerine beşizlerin ağladığı anları Twitter’da paylaşmıştı.

Beşizleri meclis gündemine taşıyan Gergerlioğlu, TBMM’deki konuşmasında şunları söyledi:

“Birinin beyninde şant var, şantı annesi yönetiyor. Bu anneyi, bu babayı tutuklamışsınız. Diğerlerinin gözlerinde ve organlarında sıkıntı var. Avukat bana dedi ki; ‘Hâkime yalvardım, ne olur hâkim bey yani bu çocuk ölür; etmeyin, en azından anneyi serbest bırakın dedim.’”

AK Partili milletvekilleri, Gergerlioğlu’na tepki gösterdi.

Beşizlerin anne ve babalarından ayrılmasına Twitter’da da tepkiler geldi.

- Advertisment -