Ana SayfaÖZEL HABERPORTRE | Erdoğan’a “seni seviyorum” diyen Della Miles: Annesi kilise...

PORTRE | Erdoğan’a “seni seviyorum” diyen Della Miles: Annesi kilise korosu yöneticisi, Whitney Houston’ın vokalisti, Michael Jackson’in müzikalinin baş karakteri

AK Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinliğinde Kibariye’yle düet yapıp, Tayyip Erdoğan’a “Seni seviyorum” diyerek dikkat çeken Amerikalı şarkıcı Della Miles, Teksas’ta kilisede piyano çalıp, koro yöneten bir anne ile caz kulübü sahibi bir babanın kızı. Lise yıllarında kız kardeşiyle sahneye çıkmaya başladı. Michael Jackson’ın yapımcısı olduğu “Sisterella” müzikalinde baş karakteri canlandırdı. Whitney Houston’un dört yıl vokalistliğini yaptı. 2018’de Dalyan’a yerleşti, ardından Müslüman oldu. Miles, Uygurların ve Keşmir bölgesindeki Müslümanların dramını anlatan şarkılar seslendirmişti.

Ankara’da ATO Congresium’da AK Parti’nin 22’inci kuruluş yıl dönümü için düzenlenen programda şarkıcı Kibariye ile düet yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dönerek “Seni seviyorum” diyen ABD’li müzisyen Della Miles dikkat çekti.

Miles, Kibariye ve müzisyen Yücel Arzen ile birlikte Erdoğan için yapılan “Dualar, Rüyalar, Umutlar Seninle” şarkısını seslendirdi.

Micheal Jackson’ın müzikalinde baş karakteri canlandırdı

Houstan Teksas’ta kilisede piyano çalıp, koro yöneten bir anne ile caz kulübü sahibi bir babanın kızı olarak doğan Miles, lise yıllarında kız kardeşiyle birlikte gece kulüplerinde sahneye çıkmaya başladı.

Michael Jackson’ın yapımcılığını üstlendiği, 1996’da ilk gösterimi yapılan “Sisterella” müzikalindeki baş karakter “Ella”yı canlandırdı.

Sisterella müzikalinin afişi.

ABD’de beş albüm çıkarttı

Sisterella müzikalindeki performansıyla dünyaca ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın dikkatini çeken Miles, 4 yıl boyunca Houston’un back vokalistliğini yaptı.

2001’de ilk solo albümü “Uncivilized”i yaptı ve 2012’ye kadar ABD’de 4 albümü daha çıktı.

Türkiye’ye ilk kez 2011’de bir caz kulübünde sahne almak için gelen Miles, daha sonraki yıllarda da iş için dönem dönem geldiği Türkiye’ye önce 2018 yılında yarı zamanlı olarak yerleşti.

2018’de Türkiye’ye yerleşti

Muğla Dalyan’a yerleşen Miles, yılın önemli bir bölümünde Türkiye’de yaşamaya başladı. Miles, pandemiden sonra ise tamamen Türkiye’ye yerleşti.

2019’da Türkiye’de verdiği bir röportajda, Türkiye’ye yerleştikten sonra başlayan bir süreçle Müslüman olduğunu anlattı.

Bu röportaj üzerine davet ederek Miles’la görüşen Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Müslümanlığı seçtiği için kendisini tebrik etti.

Erdoğan çifti ve Della Miles.

Miles, Ekim 2019’da TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesini ziyaret etti.

Miles, geçen sene Çin rejiminin Uygurlara olan zulmüne dikkat çekmek için AK Parti’nin eski İstanbul İl Başkanı ve eski milletvekili Aziz Babuşçu’nun sponsorluğunda bestelenen ve klip çekilen “East Turkistan” (Doğu Türkistan) adlı şarkıyı seslendirmişti.

2020’de de yine Babuşçu’nun sponsorluğunda Hindistan ve Pakistan arasında anlaşmazlık nedeni olan Keşmir bölgesindeki Müslümanların dramını anlatan “Kashmir is My Name” şarkısını da Miles seslendirmişti.

Miles’ın 14 Ocak 2023’te TRT 2’de yayımlanan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’yla beraber senfonik konserindeki “Domdom Kurşunu” performansı da sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

- Advertisment -