Ana SayfaÖZEL HABERPORTRE | Seyithan İzsiz: Van’dan İstanbul’a, pizzacılıktan emlak krallığına, İYİ Parti’den AK...

PORTRE | Seyithan İzsiz: Van’dan İstanbul’a, pizzacılıktan emlak krallığına, İYİ Parti’den AK Parti’ye

AK Parti’nin 23’üncü yaş günü törenlerinde rozetini Erdoğan’ın taktığı eski İYİ Parti İstanbul milletvekili Seyithan İzsiz, 1993’de çalışmak için Van’dan geldiği İstanbul’da uzun yıllar restoranlarda çalıştı. Emlak şirketi kurdu, depremde fiyatların düştüğü Beylikdüzü’ne yatırımlarıyla zengin oldu. 2003’te AK Parti’den siyasete girdi. İmamoğlu ile Beylikdüzü belediye meclisinde birlikte çalıştı. AK Parti’den yıllarca alamadığı milletvekilliğini önce CHP’den denedi ama İmamoğlu’na takıldı. Adını İYİ Parti listesinin ikinci sırasında görenler şaşırdı. Yüksek miktarda bağış verdiği iddia edildi. İktidar medyası seçim döneminde Ülkücü Fırat Çakıroğlu’nu öldüren bir Kürt öğrenciye burs verdiğini yazdı. Akşener’in ardından İYİ Parti’den ayrıldı ve 20 yıl sonra AK Parti’ye geri döndü.

Seyithan İzsiz, 1976 Van Çatak doğumlu. 12 nüfuslu ailenin en büyük oğlu olarak 1993 yılında küçük kardeşiyle birlikte İstanbul’a gelip çalışmaya başlıyor.

Bir pastanede garsonluk, sonra bir restoranda müdürlük yaptıktan sonra diğer kardeşlerini de yanında alarak 1998’de ilk emlak şirketini kurdu. Emlak alıp satımı olarak başlayan işleri 1999 depremiyle ivme kazandı.

Herkes yüksek binalardan kaçarken ve fiyatlar düşerken Beylikdüzü’ne yatırım yaptı, işleri büyüdü. O dönem yeni gelişmekte olan Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde birçok site ve residence inşaatına imza attı. Şirketleri Delta Holding’e dönüştü.

Siyasete AK Parti’de başladı

2003 yılında, siyasete AK Parti’de Beylikdüzü İlçe Genlik Kolları başkan yardımcısı olarak adım attı. 2009 seçimlerinde AK Parti’den Beylikdüzü Belediye başkan aday adayı oldu ancak partisi İzsiz’i değil, Yusuf Uzun’u aday gösterdi. Uzun, o seçimi kazandı.

Seyithan İzsiz, 2014’te bu kez yine AK Parti’den ve yine Beylikdüzü’nden belediye meclis üyesi adayı gösterildi. Bu defa da Beylikdüzü’nde AK Parti ve Yusuf Uzun kaybetti, şimdiki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı.

İzsiz, Beylikdüzü’nde İmamoğlu ile birlikte 4 yıl görev yaptı.

CHP’ye girmek istedi, İmamoğlu istemedi

2018 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Beylikdüzü belediye meclis üyeliği görevinden istifa eden İzsiz, burada da aradığını bulamayınca, bu kez şansını 2019 yerel seçimlerinde Beylikdüzü yerine Esenyurt için denedi.

AK Parti’den Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İzsiz, yine beklediğini alamadı ve partisi tarafından aday gösterilmedi.

Siyasette AK Parti ile yüzü bir türlü gülmeyen İzsiz, 2023 Genel Seçimleri’nde iddiaya göre önce yine AK Parti’den aday olmaya çalıştı, Numan Kurtulmuş’tan kendisini yüksek bir sıraya yazmalarını istedi.

Ancak Kurtulmuş bu konuda pazarlık yapılamayacağını söyleyince, yine iddiaya göre şansını CHP’de denemeye kalktı.

Esenyurt’taki inşaatlarından ötürü yakın ilişkiler içinde olduğu dönemin CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u araya sokarak CHP’den milletvekilliği talep eden İzsiz’e yine iddiaya göre 2014-2018 arası Beylikdüzü’nde birlikte mesai yaptıkları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu taş koydu.

İmamoğlu’nun hakkında olumsuz görüş bildirdiği İzsiz, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan red cevabı alınca bu defa rotayı İYİ Parti’ye çevirdi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-121.png

5 milyon dolar bağış yaptığı iddia edildi

Dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, onu kendi kontenjanından İstanbul 3. Bölge 3. sıra milletvekili adayı yaptı. İzsiz’in sıralaması daha sonra bir basamak daha yükseltildi.

İzsiz seçimlere 2. sıradan girdi. Bölgede uzun yıllardır gazetecilik yapan Şenol Demirci’nin iddiasına göre İYİ Parti’ye bazı kaynaklara göre 2 milyon dolar, bazı kaynaklara göre ise 5 milyon dolar bağış yapan İzsiz’in seçim kampanyası için de yine 200 milyon TL harcadığı iddia ediliyor.

Özdağ’ın hedefi oldu

İzsiz seçimlere İYİ Parti’den Milletvekili Adayı olarak girince, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da radarına yakalandı. Özdağ, bir Twitter paylaşımında İzsiz’in Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldüren Nurullah Semo’ya burs sağladığını iddia etti.

Milliyetçi çevrelerde büyük infial yaratan bu iddiayı İzsiz reddetti ve bir basın açıklaması yaparak yalanladı. İzsiz, iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ama seçim sürecinde hem İYİ Parti’ye yaptığı iddia edilen bağış hem de Fırat Çakıroğlu’nu öldüren kişiye burs verdiği iddiaları iktidara yakın medyada ve MHP medyasında gündemden düşmedi.

Teşekkür ilanına parti logosu koymadı

İzsiz, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Ancak çalkantılı siyasi hayatı milletvekili seçilince durulmadı. Seçimin ertesi günü gazetelerde ve sosyal medyada paylaştığı “teşekkür” görselinde İYİ Parti logosu kullanmadı, partisinin ismini anmadı. Bu durum tepkilere neden olunca bu defa parti logosu olan bir görsel paylaştı.

(https://silivrininsesi1.com/iyi-partiyi-karistiran-ilan/)

Seyithan İzsiz, Meral Akşener’in İYİ Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılmasının ardından partisinden istifa etmişti.

- Advertisment -