Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Silahlı kişilerle cemevinin önünde fotoğraf çektiren kaymakamın...

ÖZEL HABER | Silahlı kişilerle cemevinin önünde fotoğraf çektiren kaymakamın paylaşımları: Atsız’dan savaş tutkulu şiir

Nazımiye’de Düzgün Baba Cemevi yetkilileri basın açıklaması yaparak kendilerine haksız para cezaları kesildiğini duyurdu ve dava açtı. Bunun üzerine cemevinin avlusunda, korucu olduğunu söylediği silahlı dört kişiyle beraber fotoğraf paylaşan Nazımiye Kaymakamı, hemen ardından da cemevinin açıklamasını alıntılayarak, “Sana da uzantılarına da öğreteceğiz kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü” mesajını paylaştı. Tutkan’ın sosyal medya hesabında geçmişte Soylu ile çekildiği fotoğrafları kapak resmi yaptığı ve Nihal Atsız’a ait savaş övgülü bir şiiri paylaştığı görülüyor.

Nazımiye’de bulunan Düzgün Baba Cemevi Derneği Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, bir basın açıklaması yaparak, cemevine son üç yılda hukuksuz bir şekilde 60 bin lira para cezası kesildiğini ve konuyla ilgili dava açtıklarını duyurmuştu.

Kırmızıçiçek’in açıklamasının ardından Kaymakam Uğur Tutkan, cemevinin avlusunda, korucu olduğunu söylediği ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan dört kişiyle beraber çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Tutkan bu paylaşımının ardından cemevinden yapılan açıklamanın haberini alıntılayarak şunları yazdı:

“Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak para toplayıp, topladığı paraları da usulsüz, kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekânı dışında yani amaç dışı harcayacaksın, sonra da cemevlerimizi biz ticarethane göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun ve hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü.”

Kaymakamın sosyal medyası: “Savaş… Bunun tadını bulamazsın ey Türk…”

Tutkan’ın sosyal medya hesabında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafları yer alıyor. Tutkan’ın Soylu ile çekilen fotoğrafları farklı tarihlerde sosyal medya hesabının kapak resmi olarak kullandığı görülüyor.

Tutkan’ın paylaşımları arasında Nihal Atsız imzalı savaş tutkusunu anlatan bir şiir de göze çarpıyor:

“Atandan kalmış olan kılıcı iyi bile,
Onu bütün gücünle vuracaksın çağında.
Savaş… Bunu tadını ey Türk sen bulamazsın,
Ne sevgili yanında, ne baba ocağında…”

Tutkan’ın bir başka paylaşımında da gazeteci Can Dündar’ın resmini “Bayrağımıza ihanet edene hilalin gölgesi haram olsun” mesajıyla paylaştığı görülüyor.

- Advertisment -