Ana SayfaSeçim 2023Şimdiden Seçim 2023 | İYİ Partili Ayyüce Türkeş: "Böyle illegal olaylardan bahsedilen...

Şimdiden Seçim 2023 | İYİ Partili Ayyüce Türkeş: “Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz”

İYİ Parti Adana Milletvekili, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Serbest TV'de yayınlanan Hilal Köylü ile Şimdiden Seçim 2023 programına konuk oldu: "15 Temmuz'dan sonra MHP'nin AK Parti ile olan birlikteliğinde Türkeş misyonunu MHP'de göremiyoruz", "Sinan Ateş, Türkiye için de Türk milliyetçiliği için de çok önemli bir değerdi. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra bu cinayet ivedlikle sonuçlanacak", "Ne olursa olsun MHP Genel Başkanı olan birinin, Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış birinin vefatında başsağlığı dilememesi anlam verilemeyecek bir durum. Bunun hiçbir açıklaması olamaz", "Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz. Oradaki harfler benim için sadece alfabedeki M,H ve P harfleridir."

Ayyüce Türkeş’in canlı yayında yaptığı açıklamalardan öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Maalesef 15 Temmuz’dan sonra MHP’nin AK Parti ile olan birlikteliğinde Türkeş misyonunu MHP’de göremiyoruz”

“Bildiğiniz gibi Alparslan Türkeş, Türkiye’de Türk milliyetçiliği fikrine sahip tabanı belirli bir misyon ve vizyon etrafında toplayan bir liderdi. Gerçekten Türk tarihine damgasını vurmuş bir devlet adamıydı. Sayın Akşener de Alparslan Türkeş’in bu misyon ve vizyonunu benimsemiş, Türk milliyetçiliğini 21. yüzyıla daha aydınlık bir şekilde taşımayı kendine destur edinmiş bir lider.”

“Maalesef 15 Temmuz’dan sonra MHP’nin AK Parti ile olan birlikteliğinde Türkeş misyonunu MHP’de göremiyoruz. Türkeş misyonunun eksikliği gerçekten Türkiye’nin yapıtaşı olan değerlerde büyük bir boşluk olduğu anlamına geliyor. Ben de şahsım olarak bu yüzyıla bu desturla, bu düşünceyle, Sayın Genel Başkan’ın teklifini kabul ederek siyasete girme kararı aldım. İnşallah ben İYİ Parti’de Türkeş misyonunu temsil edeceğim. Buradan yeniden bir güneş doğacak.”

“14 Mayıs’tan sonra Sinan Ateş cinayeti ivedilikle sonuçlanacak”

“Sinan Ateş, Türkiye için de Türk milliyetçiliği için de çok önemli bir değerdi. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra bu cinayet ivedlikle sonuçlanacak. Ne olursa olsun MHP Genel Başkanı olan birinin, Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış birinin vefatında başsağlığı dilememesi anlam verilemeyecek bir durum. Bunun hiçbir açıklaması olamaz. Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz. Oradaki harfler benim için sadece alfabedeki M,H ve P harfleridir”

- Advertisment -