Ana SayfaÖZEL HABERŞimdiden Seçim 2023 Özel Yayını | Mehmet Emin Ekmen “Herkesin...

Şimdiden Seçim 2023 Özel Yayını | Mehmet Emin Ekmen “Herkesin gönlünden geçen olursa mutabakat olmaz”

Hilal Köylü’nün sunduğu Serbest TV’deki “Şimdiden Seçim 2023 Özel Yayını”nda DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Cennet Uslu, Karar yazarı Yıldıray Oğur, Serbestiyet Yayın Koordinatörü Tuncer Köseoğlu ve anayasa hukukçusu Vahap Coşkun katıldı. Ekmen: “Herkesin gönlünden geçen olursa mutabakat olmaz.” Subaşı: “Tartışmalar oldu ama tatlıya bağlanması büyük bir kazanım.” Oğur: “Davutoğlu’nun bulduğu herkesi mutlu edecek ama herkesi tam olarak tatmin etmeyen formülle Akşener'e masaya dönme imkanı tanındı. Hem de İmamoğlu ve Yavaş ile masa güçlendirildi.”

Serbest TV’de Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü’nün sunduğu “Şimdiden Seçim 2023” özel yayınında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Cennet Uslu, Karar yazarı Yıldıray Oğur, Serbestiyet Yayın Koordinatörü Tuncer Köseoğlu ve anayasa hukukçusu akademisyen Vahap Coşkun konuk oldu.

Ekmen: “Herkesin gönlünden geçen olursa mutabakat olmaz”

DEVA Partili Ekmen, Altılı Masa’daki uzlaşmayı şöyle yorumladı:

“Çoklu müzakereye dayanan süreçlerde herkesin mutluluğu sağlanamaz. İnsanların pozisyonlarında minimum derecede rahatsızlık maksimum derecede verim hedeflenir. Dolayısıyla bu herkesin gönlünden geçen bir mutabakat olamaz. Olursa mutabakat olmaz. Ama sonuçta altı liderin arkasında durduğu, imzasını koyduğu bir mutabakat metni bu.”

Subaşı: “Tatlıya bağlanması büyük bir kazanım”

İYİ Partili Subaşı, Köylü’nün İYİ Parti cephesinden gelen “Biz Masa’dan kalkmadık kaldırıldık” gibi çıkışları sorması üzerine “Başta birtakım tartışmaların olması sonraki tartışmaların olmasından çok daha iyidir” diye konuştu.

Subaşı sözlerine şöyle devam etti:

“Çok başarılı bir süreci geçirdiler. Sonunda birtakım tartışmalar oldu, belki insanlar çekindi ama tekrar tatlıya bağlanması çok büyük bir kazanımdır. Artık bütün mesele bundan sonra altı liderin bin bir emekle buraya getirdikleri bu birlikteliği, bu güzel uyum ve uzlaşıyı -arada bazı pürüzler de olsa- bundan sonra devam ettirmeleridir.”

Oğur: “Her şeye rağmen tarihi bir süreç yaşanıyor”

Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasıyla başlayan sürecin muhalefete çok zarar verdiğini söyleyen Yıldıray Oğur’un değerlendirmeleri şöyle:

“3-4 günde yaşananlar muhalefete büyük zarar verdi. Herkes umutlu olmak istiyor ama doğruyu söylemek lazım. Erdoğan da bu süreçte yaşananları muhalefetin aleyhine kullanacaktır. Her şeye rağmen tarihi bir süreç yaşanıyor.

“Davutoğlu’nun bulduğu herkesi mutlu edecek ama herkesi tam olarak tatmin etmeyen formülle Akşener’e masaya dönme imkanı tanındı. Hem de İmamoğlu ve Yavaş ile masa güçlendirildi.”

Köseoğlu: “Kılıçdaroğlu, çok iyi bir politikacı olduğunu ortaya çıkardı”

Kılıçdaroğlu’nun krizi iyi yönettiğini söyleyen Tuncer Köseoğlu, şöyle konuştu:

“Kılıçdaroğlu’nun yetersiz olduğunu düşünenler son üç gündeki inanılmaz performansına baksın. Gerek Akşener’in fevri çıkışlarına yanıt verirken kullandığı üslup, gerek daha sonra yaptığı toparlamalar. Bugün gerçekten çok çok iyi bir politikacı olduğunu, çok birleştirici özellikleri olduğunu ortaya çıkardı.”

Uslu: “Kriz süreci, Millet İttifakı’nı güçlendirdi”

DEVA Partili Uslu, sürecin Millet İttifakı’nı güçlendirdiğini savundu:

“Bu yaşananlarla birlikte Millet İttifakı’nın ve Kılıçdaroğlu’nun seçilme olasılığının yükseldiğini düşünüyorum. Millet İttifakı’nın heyecan yaratamadığı değerlendirmeleri vardı. Bu kriz, aranan dinamiği Millet İttifakı’na vermiş gibi görünüyor.

Bunda seçmen kitlelerinin oluşturduğu baskının etkisi var. Enteresan bir şekilde ittifak daha güçlü bir hale geldi.”

Coşkun: “Artık Masa’nın halka mesajlarını en etkili bir şekilde nasıl vereceğinin hesaplarını yapmalı”

Yayına son bölümde bağlanan Vahap Coşkun da şöyle konuştu:

“İki Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılmasının en önemli sebebi Akşener’e bir dönüş yolu açmaktı. Nihayetinde Altılı Masa, Altılı Masa olarak devam etti. Kılıçdaroğlu, beklendiği gibi Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Bu 3-4 gün içinde Masa, gerek iletişim stratejisi açısından gerek topluma verdiği mesajlar açısından ciddi hatalar yaptı. Ama artık bunları kenara bırakarak Masa’nın halka en etkili bir şekilde mesajları nasıl vereceğinin hesaplarını yapması gerekiyor.”

- Advertisment -