Ana SayfaÖZEL HABERYeni Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız: Geçen sene Eskişehir’de festival yasağıyla gündeme...

Yeni Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız: Geçen sene Eskişehir’de festival yasağıyla gündeme gelmişti

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, geçen yıl Eskişehir’de yapılması planlanan Anadolu Fest Müzik Festivali’ni ildeki etkinlikleri yasaklayan kararıyla engellemişti. Haziran’a ertelenen festival yine yapılamamıştı. Valiliğin kararı Eskişehir’deki muhafazakar bazı STK’ların talebi üzerine gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Mehmet Aktaş’ın geçen hafta İçişleri Bakan Yardımcılığı’na atanmasının ardından boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü için, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın adı geçse de birkaç gündür Erol Ayyıldız’ın göreve getirileceği iddiası da konuşuluyordu.

Ayyıldız, geçen sene Eskişehir’de Anadolu Fest müzik festivalinin engellenmesiyle gündeme gelmişti.

Teoman, Haluk Levent, Levent Yüksel, Hayko Cepkin gibi isimlerin de aralarında olduğu 28 sanatçı ve müzik grubunun katılımıyla, ilk olarak 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan festival, Eskişehir Valiliği’nin 10 Mayıs günü, ildeki etkinlikleri 15 gün boyunca yasaklayan kararı nedeniyle ertelenmişti.

Eskişehir Valiliği: “Huzur ortamı ile kamu düzeni ve güvenliği…

Eskişehir Valiliği, yasağın gerekçesi olarak “huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi” gerekçesini göstermişti.

Festivalin valilik kararıyla engellenmesi tartışma konusu olmuştu. Hem sanatçılar hem de siyasetçiler ve STK temsilcilerinden yasaklama kararına tepkiler yükselmişti.

Festival için 10 bin bilet satıldığını açıklayan organizatörler hukuki süreç başlatacaklarını duyurmuş ve daha sonra da festivalin 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenleneceğini açıklamıştı.

Festival organizatörleri, 27 Mayıs 2022’de yaptıkları duyuruyla “Diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını” belirterek festivalin 9-12 Haziran tarihleri arasında da düzenlenemeyeceğini açıklamıştı.

Valilik kararını destekleyen dernekler: “Ahlaksız ortamların oluşması…”

Eskişehir’deki bazı muhafazakar STK’lar ise valiliğin kararını Eskişehir Kardeşlik Platformu imzalı bir açıklamayla desteklemişti.

Açıklamada, “Festival adı altında, denetimsiz bir ortamda, gençlerin günlerce alkol ve uyuşturucu maddelerle zehirlenmesinin, kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz ahlaksız ortamların oluşmasının sanattaki kültürdeki ve müzikteki yeri neresidir?” ifadelerine yer verilmişti.

İsmailağa Cemaati mensuplarına ziyareti gündeme gelmişti

Festival tartışmaları sırasında, Ayyıldız’ın 2020’de İsmailağa Cemaati mensuplarınca kurulan Hicret Derneği’nin Mahmud Efendi Külliyesi’ni ziyaret etmesi gündeme getirilmişti.

Tartışmalar sırasında gündeme gelen fotoğrafların, Eylül 2020’de Hicret Derneği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldığı görülüyor.

“Sapkın örgütlere karşı tavizsiz duruşu ile valiler arasında ön plana çıkan”

Sosyal medyada kendisini “Müdafa-i İslam Hareketi lideri” olarak tanıtan Erdem Özveren, Erol Ayyıldız’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne getirileceği iddialarını duyuran isimlerden biriydi.

Özveren, 23 Haziran’da “Sapkın örgütlere karşı tavizsiz duruşu ile valiler arasında ön plana çıkan ve millet tarafından çok sevilen Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız Emniyet Genel Müdürü oldu” mesajını paylaşmıştı.

Özveren, Ayyıldız’la çektirdiği fotoğrafı, uygulamalarını desteklediği başka paylaşımlarında daha önceden de kullanmıştı.

- Advertisment -