Ana SayfaÖZEL HABERYerlikaya’nın operasyon listesinin en başında Alaattin Çakıcı’nın “yeğeni” var

Yerlikaya’nın operasyon listesinin en başında Alaattin Çakıcı’nın “yeğeni” var

Ali Yerlikaya’nın duyurduğu Kafes Operasyonu’nun hedefindeki 15 organize suç örgütü listesinin başında “Bora Toprak Organize Suç Örgütü” yer alıyordu. Toprak, Bahçeli’nin çağrısı sonrası 2020’de tahliye edilen Alaattin Çakıcı’ya çok yakın bir isim. Akrabalıkları olmamasına rağmen Çakıcı’nın “kan bağımdan daha yakın yeğenim” diye bahsettiği Toprak, 2017’de Çakıcı’nın öz yeğeninin katiline cezaevi ring aracında saldırıp darp etmişti. Toprak, Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimleri öncesinde Çakıcı’nın yönlendirmesiyle Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Osmaniye gibi illerden büyük ailelerin önde gelenlerini davet edip seçimlerde Erdoğan’a destek yemeği düzenlemişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 24 suç örgütünü hedef alan, 300’ün üzerinde kişinin gözaltına alındığı Kafes Operasyonu’nu duyurdu.

Yerlikaya’nın adlarını paylaştığı 15 organize suç örgütü listesinin en başında Adana’da etkin olan “Bora Toprak Organize Suç Örgütü” yer alıyordu.

Bora Toprak, organize suç örgütü liderliğinden hükümlüyken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısından sonra Nisan 2020’de çıkarılan infaz düzenlemesi ile tahliye edilen Alaattin Çakıcı’ya yakınlığıyla bilinen bir isim. Akrabalıkları bulunmasa da Çakıcı, Toprak’tan “yeğenim” diye bahsediyor.

Yerlikaya’nın tweetinde “organize suç örgütü lideri” olarak gösterilen Bora Toprak’ın gözaltına alınıp alınmadığı ve “Bora Toprak Organize Suç Örgütü”nden kaç kişinin gözaltına alındığıyla ilgili kamuoyuyla paylaşılan bilgi yok.

Çakıcı’nın öz yeğeninin katiline saldırdı

Toprak, 2017 yılında, Çakıcı’nın öz yeğeni Kenan Ali Gürsel’i 1999’da Bayrampaşa Cezaevi’nde kurşunlayarak öldüren Hakan Çillioğlu’na Van’da cezaevi ring aracının içinde saldırıp darp etti.

Çillioğlu’nun saldırıya uğramasıyla ilgili haberleri yalanlaması üzerine o tarihte henüz cezaevinde bulunan Çakıcı, Toprak’ın kendisine gönderdiği, cezaevi mektup komisyonunca onaylanan mektup ile bir açıklama metnini basınla paylaştı.

Toprak’ın Çakıcı’ya yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

“Canım dayım dün hastaneye gittim, gözlerime baktırmak için, iyi ki de gitmişim. 100 yıl uğraşsam denk gelemeyeceğim biriyle denk geldim, gereken yapıldı. Onun için çok gururlu ve mutluyum. Canım dayım senin yeğeninin nasıl spor yaptığını ve kuvvetli olduğunu biliyorsun. Bir yumrukta hastanelik yaparım.”

Toprak’ın Çakıcı’ya yazdığı mektup.

Çakıcı: “Bora Toprak’ın saçının bir teline kahpece dokunan bedelini ağır öder”

Çakıcı’nın açıklaması da şöyleydi:

“Van’da ringde haberim olmadan gelişen olayla ilgili basında bir yazı çıkmıştı. Gönderdiği mektuptan anladım ki kan bağım olmayan ama kan bağımdan daha yakın yeğenim olan, yeğenim Bora Toprak’ın yaptığını göndermiş olduğu mektuptan anlaşılmaktadır.

Mektubun ortasında Van yüksek cezaevi kurumunun imzası da gözükmektedir.

Olmayan bir olay da cezaevi idaresi mektup komisyonu o bölümleri çizer ve iptal eder.

Bahsedilen Hakan Çillioğlu’nun kaş kemiği yarılıp gözleri balon gibi olmuş, elmacık kemikleri kırılıyor yüzünün sağ tarafı yarılıyor, hastaneye kaldırılıyor hastanede dikiş atıldığı Van’daki yetkililer tarafından bilinmektedir.

İnsan bir hadise ile karşılaşabilir, yumrukta yer, vurabilir de ama erkek adam böyle bir olay olmadı diye açıklama yapmaz. Delikanlı gibi işin altından kalkar Bora Toprak kendine münhasır bir insandır. Güçlü bir ailesi de vardır, bana ihtiyacı da yoktur ama saçının bir teline kahpece dokunan bedelini ağır öder (Bu da böyle bilinmelidir).”

“Mehmet Eymür denilen CIA köpeği, Cumhur İttifakı karşıtı üst akıla hizmet etmektesin”

Eski MİT’çi Mehmet Eymür, Aralık 2020’de Çakıcı’nın MİT adına yurtdışı operasyonlarda görevlendirilmediğini iddia etmişti.

Toprak, Eymür’ün açıklamalarına tepki göstererek şu mesajı paylaştı: 

“Mehmet Eymür denilen CIA köpeği, 40 yıldır bu devletin gizli sırlarını ifşa etmiş bir haindir. Bunu bütün Türk Milleti biliyor. Bu devletin beka sorunu varken Cumhur İttifakı’nın karşıtı olan üst akıl ve senin hizmet ettiğin yerle birlikte hizmet etmektesin. Öbür dünyada bunların hesabını ödeyeceğin hiç aklına gelmiyor mu?”

Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçiminden önce Erdoğan’a destek yemeği düzenlemişti

Toprak, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinden önce Çakıcı’nın yönlendirmesi doğrultusunda bazı büyük ailelerin önde gelen isimlerinin katıldığı ve seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıkladıkları bir yemek düzenledi.

Adana’daki davete yerel medyada çıkan haberlere göre, Kahramanmaraş’tan Sevcan ailesi, Adıyaman’dan Sarsılmaz ailesi, Hatay’dan Hümeyni ailesi, İskenderun’dan Adalı ve Dalbil aileleri, Osmaniye’den Öksüz ve Çelebi aileleri, Bucak ailesi, Niğde’den Serdar Demir, Çukurova’dan Ramazan Çelik katıldı.

- Advertisment -