Ana SayfaVİDEO HABERCANLI AKIŞ | Saadet Partisi Kongresi: "Saatlerinizi iktidara ayarlayın!"

CANLI AKIŞ | Saadet Partisi Kongresi: “Saatlerinizi iktidara ayarlayın!”

Saadet Partisi'nin 8. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da başladı. Tek aday genel başkan Temel Karamollaoğlu. Kongrenin yapıldığı salona "Saatlerinizi iktidara ayarlayın!" pankartı asıldı. Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü gün boyu kongreyi izleyecek. Temel Karamollaoğlu: "Hasır üzerinde yatan Peygamber Efendimizi anlatmak kolay, yazlık-kışlık saraylardan vazgeçmek zordur! Hz. Ömer'i anlatmak kolay, Hz. Ömer'in adaletini uygulamak zordur! 'Erbakan Hocanın kemiklerini sızlatıyorsunuz' diye edebiyat yapmak kolay, Erbakan Hocamızın davasından bir milim sapmadan izini takip etmek zordur!"

Kongrenin yapılacağı salona asılan pankart: “Saatlerinizi iktidara ayarlayın!”

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, kongre salonuna girişinde “Bilge Başkan, Genel Başkan” sloganıyla karşılandı.


Temel Karamollaoğlu konuşmasına şair Adnan Yücel’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiirinden dizeler okuyarak başladı: 

"Bin kez budadılar körpe dallarımızı
Bin kez kırdılar
Yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz
Bin kez korkuya boğdular zamanı
Bin kez ölümlediler
Yine doğumdayız işte yine sevinçteyiz. 
Bitmedi daha sürüyor o kavga
Ve sürecek
Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek."

İktidara “Aile” eleştirisi:

“Milli ve manevi değerlerimizi nasıl bu kadar hoyratça siyasete malzeme yapabiliyorsunuz? Aileyi darmadağın eden sizler, hangi yüzle aile mefhumunu ağzınıza alabiliyorsunuz? Kazanımlardan bahseden sizler, bunlar üzerinden insanımıza gözdağı veren sizler neleri kaybettirdiniz bu ülkeye ve bu millete, önce onların hesabını bir verin!”

“Hasır üzerinde yatan Peygamber Efendimizi anlatmak kolay, yazlık-kışlık saraylardan vazgeçmek zordur! Hz. Ömer’i anlatmak kolay, Hz. Ömer’in adaletini uygulamak zordur! ‘Erbakan Hocanın kemiklerini sızlatıyorsunuz’ diye edebiyat yapmak kolay, Erbakan Hocamızın davasından bir milim sapmadan izini takip etmek zordur!”

- Advertisment -