Ana SayfaVİDEO HABERSadullah Ergin: “SİHA tartışması DEVA’ya sistemli saldırının bir parçası”

Sadullah Ergin: “SİHA tartışması DEVA’ya sistemli saldırının bir parçası”

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Serbest TV’de katıldığı programda DEVA lideri Ali Babacan’ın “Kutsal hale getirildi” sözlerinin ardından başlayan İHA-SİHA tartışmalarının DEVA’yı hedef alan sistemli saldırıların bir parçası olduğunu söyledi. Bu saldırının fiziki şiddete dönüşmemesini umduklarını söyleyen Ergin, Babacan’ın Baykar’ı engellemek gibi bir hedefinin olmadığının bilinmesini istedi.

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Serbest TV’de yayımlanan “Hilal Köylü ile Şimdiden Seçim 2023” programına konuk oldu.

Ergin, 9 Mart’ta 3. yaşına girecek DEVA Partisi’nin Türkiye’yi kutuplaştırmadan, birlikte yaşam kültürünü ülkeye yerleştirme politikasında hızla ilerlerken sistemli saldırıların hedefi olduğunu anlattı. Ergin, DEVA Partisi’nin Temel Haklar Eylem Planı’nda yer alan vatandaşlık maddesini “Anayasadan Türklüğü çıkarmak”; DEVA lideri Ali Babacan’ın İHA-SİHA üretiminde rekabetçi ortamın yaratılacağı şeklindeki sözlerinin Baykar firmasına karşı karalama kampanyası açmak diye sunulmasını, bu saldırılara örnek olarak gösterdi.  

Ergin’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

“DEVA, hedef alınıyor”

Partiye sistemli saldırılar var, evet. Şöyle: DEVA Partisi kurulduktan sonra önce görmezden gelindi. Arkasından istihza edilmeye başlandı; bunlar küçük parti, yüzde 1’in, 2’nin partisi gibi. O da kesmedi. O kalıpları da aşarak gelen bir dip dalgayla hareket eden bir kitle var. Arkasından saldırı aşaması. Şimdi propagandayla yapılıyor ama bunun bir sonraki aşaması fiziki müdahale. Yani; son birkaç yıldır yaşadığımız gazetecilere, siyasetçilere dönük fiili saldırılar, darp etmeler, yaralamalar, pusu kurmalar gibi ihtimaller söz konusu ama temenni ediyoruz ki o evreye varmasın. DEVA Partisi niçin çok eleştiriliyor derseniz: DEVA Partisi sosyolojik bir tabana yaslanıp emniyetli sularda hareket etme ve bilahare bu sosyolojik tabanın üzerine ekleyeceği bir çoğunluğa hitap etme yolunu seçmedi. Türkiye’de 85 milyonu ortak hedefte buluşturarak, ortak gelecek hedefine yönlendirerek bu yolculuğu beraber yapma yolunu seçti. Bu, zor bir iş.  İşte bu yüzden DEVA hedef alınıyor.

“AK Parti’nin kendisi de HDP ile temas kurdu, anayasa çalıştı”

Cımbızlayarak konular seçtiler. Bu konulara bakın: Anayasa’nın 66. maddesindeki vatandaşlık tanımı. DEVA Partisi bir vatandaşlık tanımı öngörmüyor. Şunu söylüyor DEVA: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile ilgili esaslar dil, din, etnik köken, mezhep ve benzer farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlensin diyor. Burada -şunu yazın- demiyor, bir çerçeve çiziyor. DEVA Partisi’nin bu isteğini bir yerden hatırlıyoruz. Nerden? 2012’de TBMM’de Cemil Çiçek meclis başkanıyken siyasi partilere çağrı yaptı. Bu çağrıya AK Parti, CHP, MHP ve o günkü ismiyle BDP katıldılar ve eşit temsille bir komisyon kuruldu. Her parti gücü oranında değil eşit sayıda üye verdi komisyona. Komisyon 25 ay çalıştı. Bugün HDP ile temas kuranları “terör sevici” olarak yaftalayan AK Parti’nin kendisi onlarla 25 ay aynı masada oturup anayasa çalıştı. O doğruydu, yanlış olduğunu söylemek istemiyorum. Aklıselim ürünü bir emekti, çabaydı. Türkiye’nin darbe dönemlerinde yapılmış bir anayasadan kurtularak mecliste millet iradesinin eseri özgürlükçü bir anayasaya ulaşmak için yapılmış bir girişimdi o.

“SİHA tartışmasında çarpıtmalar var”

İHA-SİHA tartışmasında da çarpıtmalar var. DEVA’ya sistemli saldırıların bir parçası, yaşanan son tartışmalar. Sayın Babacan çok net şunları söyledi: Bu ülkede teknoloji şirketleri için, yenilik getiren inovative üreticiler için şuna bakacağız dedi: Düzgün olan işleri devam ettireceğiz, destekleyeceğiz. Eksiği olanların eksikliklerini tamamlayacağız dedi. Yanlışları varsa süreçte, bu yanlışları da düzelteceğiz dedi. Şimdi Allah aşkına bu cümlelerin neresi engelleme?

“İşbirliğimiz Altılı Masa’yla, HDP’yle değil”

Hem HDP hem de Babacan tarafından yalanlandı. Her iki partinin de yetkilileri “gerçek dışı” demesine rağmen ısrarla iki partiyi bir araya getirmeye çalışanlar var. Biz siyasi partileri ayrıştırmak ve ötekileştirmek noktasında özenli davranan bir partiyiz. Biz Türkiye’deki tüm siyasi partilerle temas ve diyalog içinde olacağımızı kurulduğumuz günden söyledik. Bu, özel olarak HDP’yle bir diyalog arayışı değildir. Tüm siyasi partilerle biz arzu etmeleri halinde diyalog kurarız ama işbirliği olayı farklı. Şu anda bizim işbirliğimiz Altılı Masa’yla devam ediyor. HDP ise ayrı bir ittifak içinde. Onlar da o kulvarda çalışıyor.

“Ertuğrul Günay ağabey DEVA’ya gelirse onur duyarım”

Sadullah Ergin, eski CHP’li, eski AK Partili Ertuğrul Günay’ın DEVA Partisi’ne katılacağına ilişkin haberler konusunda ise “Ertuğrul Günay ağabeyimin Türk siyasetine önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. DEVA Partisi’ne gelirse büyük onur duyarım. Bu bize büyük keyif verir, bahtiyar olurum” değerlendirmesini yapmakla yetindi.

Sadullah Ergin’in konuk olduğu programın tamamı için:

- Advertisment -