Ana SayfaVİDEO HABER“Seçime gidilirken sığınmacılarla ilgili bir centilmenlik anlaşması yapılmalı”

“Seçime gidilirken sığınmacılarla ilgili bir centilmenlik anlaşması yapılmalı”

“Sığınmacı hakları konusunda hassas, adalet perspektifine sahip insanlar her kesimde var. Onların seslerini dile getirmeleri, seslerini birleştirmeleri bu süreçte önemli. Seçimlere gidilirken partilerin bir tür centilmenlik anlaşması yapmalarını sağlamak, yani sığınmacıları siyasetin gündeminden çıkartmak gerekiyor.”

Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı, Sığınmacılar Platformu üyesi Bekir Berat Özipek, Serbest TV ekranlarında “Göçmenlerin Gündemi” isimli yeni bir programa başlıyor. Göçmenlerin Gündemi programında, sığınmacılarla ilgili konular her hafta hak temelli bir perspektiften ele alınacak.

Programın ilk bölümünü Serbest TV’de izlemek için:

Bu ülkede çok gözle görünür olmasa da sığınmacılar var. Onların da anlatacak hikâyeleri, kendileriyle ilgili yapılan yorumlara ve dezenformasyona karşı verecekleri cevaplar var. Kuşkusuz kimse onlar adına tek başına konuşamaz. Ama bu süreçte özgürlük, adalet, barış gibi değerleri önemseyen herkesin onların sesini çoğaltmak, onların dile getiremediklerini geniş topluma duyurmak için katkıda bulunması değerli.

Seçimler yaklaştıkça sığınmacılara yönelik siyasi manipülasyonların, ayrımcı ifade ve pratiklerin artmakta olduğunu söylemek mümkün. Özellikle 10 yıl boyunca sürekli bir şekilde işlenen, sürekli bir şekilde enfekte edilen bir kamusal algıyla karşı karşıyayız. Böyle bir algının olumsuz sonuçları gündelik hayatta çok net bir şekilde yansıyabiliyor.

Bu bakımdan bizim gündelik hayat içinde özellikle gündemde olan, tartışılan ve genellikle de kendisini yeterince ifade edemeyen fikirleri dile getirmemiz, bunları çok daha net bir şekilde ortaya koymamız ve beraberce çözüm bulmamız önemli. Sığınmacı hakları konusunda hassas, adalet perspektifine sahip insanlar her kesimde var. Onların seslerini dile getirmeleri, seslerini birleştirmeleri önemli bu süreçte. Seçimlere yaklaştıkça partilere bir tür centilmenlik anlaşması sunmak ve böyle bir anlaşma yapmalarını sağlamak önemli. Yani sığınmacıları siyasetin gündeminden çıkartmak.

- Advertisment -