Ana SayfaYazarlar"Akıl, zikir, musiki ve kahveden IŞİD çıkmaz"

“Akıl, zikir, musiki ve kahveden IŞİD çıkmaz”

 

"Onların mantığının temelinde 'öze dönüş' anlayışı yatıyor. Kendi ideolojilerini metinlere söyletiyorlar."

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Mehmet Görmez, IŞİD şiddetine temel oluşturan “Selefi” anlayışı, bu iki cümleyle özetledi.

Prof.Dr. Mehmet Görmez'le, bir grup gazeteci, Beşiktaş'ta, Ertuğrul Tekkesi’nde buluştuk. II.Abdülhamid döneminde bizzat padişahın isteğiyle yapılan bu zarif bina, ünlü mimar Sarkis Balyan'ın eseri. (Bina; geçtiğimiz yıllarda metruk bir haldeyken; DİB'e verildi, restore edildi ve kullanılır duruma getirildi.)  II. Abdülhamid'in Cuma selamlığı için zaman zaman bu tekkeye geldiğinden ve Cuma sonrası ayin-i şerife burada  katıldığından söz edildi. 

Başkan Görmez, sohbetimiz sırasında, DİB'in medyada daha çok olumsuz önyargıları körükleyecek bir şekilde gündeme geldiğini ve bu doğrultudaki  haberlerin öne çıktığını dile getirerek sitem etti: "Bizi Türkiye'deki bütün ailelere, kızlarımıza, annelerimize babalarımıza mahcup edecek, bizi cevap konusunda bile zorda bırakacak, utandıracak bir konuda bile haber yapılıyor."

Örneğin, "DİB fetvası" adı verilen ve enseste dair tuhaf ifadeler içeren, bu nedenle de yoğun tepkiye neden olan yorumu yazan sorumlular saptanmış ve görevden alınmışlar. (Ancak, “plan” gerçekleşmiş, haber Vatikan'a kadar ulaşmış)

 

IŞİD'e az katılımın olduğu ülke…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -