Amália Rodrigues, bir Portekiz rüzgarıdır. Yanık sesiyle söylediği “Fado”lar, bütün dünyaya yayıldı. Kader ve alın yazısı anlamına gelen “Fado”, balıkçı ya da kaşif olan sevgililerini, eşlerini denize uğurlayan ve geri dönmelerini bekleyen kadınların ağıtlarından doğmuş bir müzik türünün adı. Fado’da, derin acılar, hüzün, özlem, nostalji, mutluluk ve aşk vardır.
Fransa-Portekiz final maçının 25. dakikasında sakatlanarak maçı terk eden kaptan Ronaldo, ağlıyordu. Gözyaşlarının üzerine bir kelebek gelip konuverdi. Tüm Portekiz’i bir hüzün sardı. Beklenen sevgili, yani “şampiyonluk” yine gelmeyecekti. Denizlere açılıp yeni kıtalar keşfetmek uğruna canını veren, macera düşkünü Portekizli kaptanlardan biri gibiydi Ronaldo. Euro 2016'da Portekiz milli futbol takımına, hemen hemen hiç şans verilmiyordu. İlk turda, grup üçüncüsü olarak zorlukla ilk 16 arasına girebilen Portekiz, kurallar değişmese, elenip gidecekti. Umutsuzdu Portekizliler. Kaptanları Ronaldo, dünyanın en iyisi olsa da, beklentileri yüksek değildi. Kafileyi Lizbon’dan Paris’e yolcu ederlerken, herhalde, büyük bir başarı beklemiyorlardı.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.