Ana SayfaYazarlarBahçeli'nin 'müzakere' iddiası

Bahçeli’nin ‘müzakere’ iddiası

 

ABD-PYD ilişkisinin derinleşerek devam etmesine Türkiye nasıl tepki verecek? Abdülkadir Selvi’nin Hürriyet’teki yorumuna göre, Ankara bir değişiklik yapmayacak. Gerekli görülürse, PYD ve IŞİD’e karşı, Suriye’de kara ve hava harekatı bile gündeme gelecek. Selvi, bir önceki yazısında, çözüm sürecinin en az 1-1.5 yıl daha gündemde olmadığını vurguladı. 

 

Ancak, MHP lideri Bahçeli’ye göre, Erdoğan yeni bir çözüm sürecine hazırlanıyor: “Erdoğan (…), Diyarbakır’da diyor ki: ‘Terör örgütü silahları gömecek, başka yolu yok. Silahı, bombayı gömerler, koordinatları verirler, sonra gelip parlamentoda siyaset yaparlar.’ (…) Bu sözler vatan ve Türkiye düşmanlarına yaldızlı davetiyedir. Geçmişte Erdoğan’ın teröristlere yönelik; ‘silahı bırakır masaya gelirsiniz, silahlar değil fikirler konuşsun’ beyanıyla, parlamentoya buyur etmesi arasında hiçbir fark yoktur.” Bahçeli konuşmasını şöyle bağladı: 

 

“Anlaşılan yeni bir müzakere sayfası ya açıldı ya da açılmak üzeredir. (…) Demek ki, süreç ihaneti retorikte yok sayılsa da, hâlâ saman altından yürütülen su gibi yürümekte, kapalı kapılar arkasında hâlâ sahiplenilmektedir. Bu sonuca üstünkörü, yüzeysel ve önyargıyla varmadığımız iyi bilinmelidir.” Bahçeli, somut bilgilere mi sahip, yoksa bir ihtimalin önünü kesmek için mi böyle konuşuyor? Göreceğiz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -