Ana SayfaYazarlarBir iyi haber

Bir iyi haber

 

Necmiye Alpay'la Aslı Erdoğan tahliye oldular. İyi haber. İnsan demez mi? "Dört aydır, tutuklu yargılayacağına tutuksuz yargılasaydınız. İnsanın ömründen günleri çalmak Allah'tan reva mı?" Cumhuriyet gazetesinin manşetine bakıyorum, 55 gün olmuş, gazetenin yazar ve yöneticileri tutuklanalı. Daha ortada ne iddianame var, ne mahkeme. Akın Atalay tutuklanacağını bilerek yurtdışından geldi. Bu meslektaşlarımız neden tutuklu anlatmak mümkün değil. Dava açacaksan aç, ama tutuklu yargılama. Çünkü tutuklama istisnai bir uygulamadır. Hilmi Yavuz, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Nuriye Akman, Lale İbrahimoğlu gibi yazarların banka hesapları ve gayrımenkullerine el konuldu. Bütün birikimleri ellerinden alındı. Yaşamlarını sürdürmeleri tehdit altında. Daha ortada ne iddianame var, ne de gerekçe…

 

Haklı mücadeleye düşen gölge

 

17-25 Aralık operasyonlarına, “Bu bir darbe girişimidir” diyerek ilk karşı koyanlardanım. 15 Temmuz darbe girişiminin ülkemizde yarattığı travmayı ve tahribatı görmemek için kötü niyetli olmak gerekir. Bu alandaki tehlikeyi ve yürütülen mücadelenin gerekliğini kimse inkar edemez. FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın saldırıları, bu örgütlerin, bazı ülkelerin desteğine sahip olması, içinde yaşadığımız tehlikenin ne ölçüde büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Böyle dönemlerde kantarın topuzu kaçıyor, suçluyla suçsuzu ayırdetme hassasiyeti azalıyor. Herkesi aynı torbaya doldurmak, ortak suç icat etmek, gelenek haline geliyor.

 

FETÖ ve Ergenekon açmazı

 

Yakın dönemde yaşadığımız Ergenekon davalarında FETÖ’cü mekanizmaların, gerçekleri ortaya çıkarmak yerine, darbeciliği meşru ve masum hale getirdiğine tanıklık ettik. Bir çok mazlum insan arasında yargılanan suçlular da aklanmak şansını elde ettiler. Benzer bir yanlışlığı bir kere daha yaşamak, toplumda yeni travmalar yaratıyor. Yeni mağduriyetlere, yeni öfkelere yol açıyor. Bu haksızlıklar yaşanmadan da, terörle mücadele mümkündür. Başarı şansı da daha yüksek olur. Düşünce ile terörü aynı kefeye koymak, teröristin işini kolaylaştırıyor. Aslı ve Necmiye tahliye oldular sevindik. Örgütle, şiddetle hiç ilgisi olmayan birçok gazeteci meslektaşımız hala içeride. Düşünce ve örgütlenme özgürlüğü tehdit altında. Zor zamanlardan geçiyoruz.

- Advertisment -