Ana SayfaYazarlarBu akıl dışı durum, nereye kadar?

Bu akıl dışı durum, nereye kadar?

 

İMC TV'nin Türksat üzerinden yayınına son verildi. HDP milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları Meclisin gündemine gelecek gibi görünüyor.

 

Kandil’den Cemil Bayık, "sonuna kadar savaşacağız", "ya bizim istediğimiz gibi buraları bizim yönetmemizi kabul edersiniz, ya da heryeri ateşe boğacağız" diyor.

 

Diyarbakır Sur'dan ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Kuşatmanın bir süre kaldırılması talep ediliyor, “yoksa iki yüze yakın insan ölecek” deniyor.

 

Sur'daki gelişmeleri yakından izleyen bir grup, mahsur kalanları kurtarmak adına, ablukayı 24 saatliğine kaldırmayı öneriyor. Valilik ise, "1.5 saatlik ve son kez yaşam koridoru" için izin verilebileceğini açıklıyor. Cizre benzeri bir "acı son"un, Sur'da da gerçekleşmemesini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

 

PKK sratejisi

 

"Ankara katliamı"yla; Türkiye'ye, açıkça, “benim koşullarımı kabul etmediğin sürece savaşa devam edeceğim" mesajı verildi.

 

Akılla, izanla açıklanması zor bir durumun içindeyiz.

 

Bu tablonun, ne Kürtlere, ne de Türkiye'ye olumlu bir şekilde yansıması mümkün değil.

 

Türkiye Cumhuriyeti’ne yön veren iradeye baktığımızda, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, o ülkenin yasalarının uygulanamadığı bir düzene izin verilemez. Ne yapmamızı bekliyorsunuz, şehirleri PKK egemenliğine mi terk edelim?" pozisyonunun sürdüğünü görüyoruz.

 

HDP bloke oldu…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik