Ana SayfaYazarlarEkrem İmamoğlu: Doğru seçim

Ekrem İmamoğlu: Doğru seçim

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’yla buluştuk. Bir grup gazeteciyle gerçekleşen buluşmaya CHP Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı Gülseren Onanç aracılık etti. Üç saat gibi uzun bir süre boyunca İmamoğlu ile konuştuk, onu tanımaya, yaklaşımlarını anlamaya çalıştık.

 

‘Adil bir dil kullanacağım’

 

Rakiplerine karşı adil bir dil kullanacağı sözünü verdi ve benim gözümde ilk dikkat çekici çıkışını yaptı. AK Parti’ye “Her yaptığı kötüdür” diye yaklaşmayacağını, iyiye iyi, yanlışa yanlış, diyeceğini söyledi. Yani CHP’de çoğu zaman nükseden ‘toptan reddiyecilik’ tutumundan uzak duracaktı. Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek istemesinin nedenini sorduk. Tabii CHP çevrelerinden buna bir tepki gelip gelmediğini de. Erdoğan dahil, önceki bütün büyükşehir belediye başkanlarını ziyaret etmeyi planladığını, onların önerilerini almak istediğini, Erdoğan’dan da olumlu karşılık gördüğünü söyledi. Bu adımı Kılıçdaroğlu’nun bilgi ve onayıyla attığını sözlerine ekledi.

 

Muhafazakar aileden

 

Kendi geçmişini anlattı: Trabzon Akçaabatlı, bir yanı köylü diğer yanı iş dünyasından varlıklı bir ailenin ferdi. Baba Trabzon ANAP İl Başkanlığı yapmış, beş vakit namazında bir müteahhit. İmamoğlu, üniversite yıllarında sosyal demokrasiyi benimsemiş, muhafazakar gelenekten bir sosyal demokrat. Beylikdüzü’nde önce CHP ilçe başkanlığı yapmış. AK Partili Beylikdüzü Belediyesi’ni, 2014 seçimlerinde CHP’ye kazandırmış. Bu sonuç, İstanbul’da CHP adına bir ‘ilk başarı’ olarak kaydedilebilir. Bu başarıyı her kesimden oy alarak gerçekleştirdiğini vurguladı. 1 milyon metrekarelik “yaşam alanı” projesiyle, İstanbul’un en yeşil ‘kent’ini oluşturduğunu, bunun onun için bir övünç kaynağı olduğunu söyledi.

 

“Ne gibi projeleriniz var?” sorumuza verdiği yanıt: “Hazırlanıyoruz. Ancak ben büyük projeler yerine, küçük projelerin peşinde olacağım. Örneğin bunlardan en önem verdiğim konu, her gün okula gitmek üzere evinden çıkan 2 milyon çocuğun ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılar. Buna öncelik vereceğim.” “Trafik?” Bu sorumuza verdiği cevap ihtiyatlıydı: “Bu çok zor bir mesele, çözmek için değişik çıkış yolları üzerinde çalışıyoruz. Ancak bugünden yarına bunu hallederim demek gerçekçi değil. Hızla önlemler alınması gereken bir konu.”

 

Sosyal yardım

 

AK Partili belediyelerin özellikle ‘sosyal yardım’ alanındaki çabalarının bazı CHP çevrelerince ‘iane’, ‘sadaka’ denerek küçümsendiğini hatırlattık. Sosyal yardımı, önemsediğini dile getirdi. Toplumun alt gelir gruplarına pozitif ayrımcılık yapılmasından yana bir tavır içinde olacağını ifade etti. Listelerde, kadınların yok sayılmasına yönelik eleştirilere hak verdi. Kadın sayısının artması için çaba sarf edeceğini söyledi. Uzun sohbetin ardından değerlendirmem şöyle: CHP İstanbul için doğru bir seçim yapmış.

- Advertisment -