Anasayfa / Yazarlar / “Evet” neden uçamıyor?

“Evet” neden uçamıyor?

Seçmen kitlesinin 'sağduyulu' ortalaması; şimdiye kadar "mağdur" gördüğü noktalarda destek verdiği AK Parti iktidarına, bu defa, Anayasa ve 'sistem' bağlamında, eski kırılma anlarında olduğu kadar kolayca kredi açmayabilir.

 

1 Kasım 2015 seçimlerini baz alırsak, AK Parti+MHP oylarının, yüzde 60'ın üzerinde seyretmesi varsayılabilir. Ancak, iş referanduma gelince, güçlü propaganda kampanyalarına rağmen; "evet", yüzde 50 barajının üzerine çıkmakta zorlanıyor. Son anketlerdeki görüntü bu.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, hergün sahadalar. Medyada onları dinliyor, görüyoruz. Muhalefetin sesi pek duyulmuyor. Bunca "üstün" ve "baskın" tabloya karşın; "evet" kıpırdamıyor, "kararsızlar" kararsızlıklarını koruyor.

Sağduyulu seçmen ortalaması 

1946'dan bugüne süregelen 70 yıllık seçim tecrübesi şunu gösteriyor: Geniş seçmen kitlesi, mağdur olarak gördüklerini, esas olarak destekledi. Zalimi, militaristi, üstten bakanı, mağruru, genelde mutlu etmedi. Hatırlayalım: Seçmen, AK Parti'yi, başlangıçta, sivilleşme adına, askeri ve bürokratik vesayetin tasfiyesi adına desteklemişti.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın