Ana SayfaYazarlarFreni patlatmayın

Freni patlatmayın

 

Başbakan, iki muhalefet liderini ziyaret ederek, son gelişmelerle ilgili bilgi verdi, onların uyarı ve eleştirilerini dinledi. (Bu görüşmelere HDP’nin de eklenmesini ve tablonun tamamlanmasını diliyoruz.) 150’ye yakın general, darbeyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı, tutuklandı.

Darbe girişiminin gerçek derinliğini yeni yeni anlayabiliyoruz. Böyle dönemlerde duyguların aklın önüne geçebildiğine tanık olunur.

Yangına körükle gitmek

Bazı çevrelerin, yangına körükle giden yaklaşımlarını kabul etmekse, mümkün değil. “Bu darbe değil tiyatro” diyenleri eleştiriyor, yaptıkları çarpıtmaya dikkat çekiyoruz. İlgili ilgisiz insanları, suçlamalarla hedef haline getirmeye çalışanların da, aynı oranda tehlikeli olduğu açık.

Durumdan vazife çıkaranların militanlığını, hep birlikte görebiliyoruz. Yeni bir örnek: Başbakan’la CHP liderinin görüşmesinde, CHP lideri, “Kılıçdaroğlu’nun evini koruyan polisler paralel çıktı” başlıklı haberden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Size yakın gazetelerin yaptığı bu tür haberlere kırılıyorum, güceniyorum. ‘Yeni bir ilişki dönemi başlıyor’ diyorsunuz, ancak sizin gazeteniz bizi itibarsızlaştırıyor. Evimin önündeki polisi ben mi belirliyorum” dedi. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -