Ana SayfaYazarlarKabustan uyanmak mümkün

Kabustan uyanmak mümkün

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke için Bugün gazetesi, "vaftiz edildi" diye yazdı. Yani, "Sen Hıristiyansın" diyor.

 

Utanç verici, yüz kızartıcı bir haber. İşte tam anlamıyla bir nefret suçu… Bildiğimiz, tanıdığımız ırkçılık bu. Buna en başta Başbakan Davutoğlu olmak üzere, iktidarın tepki vermesini bekleriz.

 

Çünkü sonuç olarak, iktidarın kontrolünde kayyum tarafından yönetilen bir gazeteden söz ediyoruz. Sorumluluk birinci olarak hükümetin.

 

DİSK genel kurulu

 

İktidar muhalefet ilişkisi, birçok alanda bir çılgınlık düzeyinde seyrediyor. DİSK Genel Kurulu'na katılan Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, salonda "katil Erdoğan" sloganlarıyla karşılanıyor. Salonu terk ediyor.

 

Ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümeti suçlarken şunları söylüyor: " AK Parti hükümeti terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmıştır.(…) Beni mahkemeye vereceklerse bütün belgeleri önlerine koyacağım. Kent merkezleri silah deposuna dönüştürülürken valiye talimat veriyorsunuz ‘dokunma’ deniliyordu. Şuna dokunma buna dokunma. Şimdi kalkmışlar şehitler üzerinden kahramanlık yapıyorlar. Siz şehitler üzerinden kahramanlık yapamazsınız! ”

 

Kılıçdaroğlu, iki yıl çatışmasızlıkla geçen, çözüm sürecini hedef alıyor. O dönemde PKK'nın silahsızlanması için yürütülen uzlaşma dönemini bir suçmuş gibi gösteriyor.

 

Çözüm süreci yanlış mıydı?…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

- Advertisment -