Ana SayfaYazarlarKılıçdaroğlu iyi korunuyor

Kılıçdaroğlu iyi korunuyor

 

Kılıçdaroğlu’nun önderlik ettiği “Adalet” yürüyüşüne muhtemel DEAŞ saldırısı haberleri üzerine CHP'lilerle konuştum. CHP'liler, kendilerine, DEAŞ'a yönelik operasyonun rutin bir işlem olduğu bilgisinin verildiğini, yürüyüşü hedef alan bir saldırıdan söz edilmediğini söylediler.

Konuştuğum CHP yetkilileri, yürüyüşün güvenliğini sağlayan polis ve askerin son derece dikkatli ve duyarlı davrandığını vurguladılar. Bölgedeki idareci ve güvenlik güçleriyle çok iyi bir diyalog içinde olduklarını belirttiler. Teşekkür ettiler. Edindiğim bilgi şöyle: Kılıçdaroğlu, 60 çevik kuvvet polisince korunuyor, koruma çemberi içinde de 15 sivil polis yer alıyor.

CHP yürüyüşünün güvenliği büyük önem taşıyor. CHP'nin varlığı ve meşruiyeti, bu rejimin olmazsa olmazlarındandır.

Yazının başlığındaki "meşruiyet" meselesine gelince: Parlamenter de olsa, başkanlık da olsa; demokratik rejimler, serbest seçimlere dayalı çok partili rejimlerdir. İktidar kadar, muhalefet de, rejimin temel unsurudur…

Ana Muhalefet Partisi olarak CHP'nin varlığı ve meşruiyeti, ülkedeki “normalliğin” olmazsa olmazlarındandır. CHP'ye yönelik bir komplo, ya da bir ağır saldırı; rejimin korunması ile yakından ilgili bir meseledir.

Eleştirmek ya da suçlamak 

Yürüyüş başladığında, öncelikle görmezden gelen bazı kesimler, giderek ilgilerini artırdılar. Önce yumuşak eleştirilerle başladıkları suçlamaların, dozunu yükselttiler… Son günlerde ise, bu suçlamalar, aşırı öfkeli hale geliyor; CHP'yi bir “suç örgütü” gibi tanımlayan hale dönüşüyor. “CHP'yi FETÖ'nün yönettiğini” söyleyen de, “yürüyüşün PKK'dan, DHKP-C'den güçlerle desteklendiğini” söyleyen de var…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -