Anasayfa / Yazarlar / Kürtler, YPG’li Kürtler ve Türkiye

Kürtler, YPG’li Kürtler ve Türkiye

Obama ve ardından Trump yönetimi, sözkonusu stratejinin uzun soluklu bir tercih olduğunu belli etti. Türkiye'ye de bunu bir şekilde hissettiriyorlar. Ankara süper devletler arasında bir denge sağlayarak çıkış yolu arıyor. Ancak şimdiye kadar bir sonuç yok.

 

ABD, YPG'yi destekliyor. Rusya da destekliyor (Bu konuda son günlerde Rusya'nin Afrin'den çekilmeye başladığı ve PYD'ye desteğini çekmeye hazırlandığı söyleniyor ama…) ABD, YPG’ye silah veriyor. Onu bölgedeki müttefiklerinden biri olarak kabul ettiğini gösteren davranış ve açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye, YPG'nin "terör örgütü" olduğunu söylüyor. Ne ABD ne Rusya böyle bir tanımı kabul etmiyor. Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'li mevkidaşıyla görüşürken ve ABD'li bakan silahlar konusunda inandırıcı olmayan sözler söylerken; bölgedeki ABD'i komutan, YPG'ye silah desteğinin süreceğini vurguluyor.

Türkiye’nin ağırlığı

Türkiye bölgedeki en önemli NATO ülkesi. ABD'nin stratejik müttefiki ve AB ile üyelik görüşmeleri yürütüyor. YPG konusunda, bölgesel gücünü de kullanarak, ABD'ye, tavrını değiştirmesi için baskı yapıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın