İtalya'nın Sicilya adasındayız. Seyahate çıkmamıza bir kaç gün kala Etna yanardağı lav püskürtmeye başladı. Türk Hava Yolları'yla Catania kentine uçtuk. Etna'ya en yakın büyük şehre gelmiş bulunuyoruz.
Uçaktan inince elimizdeki eşyalarımızla birlikte aramadan geçirildik. Valizlerimizi aldık. Hayda!!! Bir arama daha. İlaveten rastgele seçilen yolcular bir özel aramadan daha geçiriliyorlar. Batı dünyası terör korkusuyla gerilmiş durumda. Şehrin her yanında silahlı güvenlik güçleri dikkat çekiyor. Caddeler siren sesleriyle çınlıyor.
Havaalanından şehre girerken bir hayal kırıklığı yaşadık. Yarı yıkılmış, tamamen bakımsız binalar, limanın karşısında sıralanmış. Terk edilmiş bir yerde gibi hissetik. Sonra ihtişamlı binaların bakımlılarını ve merkezdeki şık parkı gördük. Eski yapıların bazılarına hayran kaldık. Belli ki, bu topraklar birkaç yüzyıl önce şimdiye göre daha zenginmiş.
Mafya’nın tarihi
Sicilya, İtalya'nın özerk bölgelerinden. İtalya'nın birliğini sağlayan Garibaldi, Sicilya'da zorlanır. İtalyan egemenliğine karşı isyan çıkar (1871). Sicilya yakılır, yıkılır. Şehirler perişan olur.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.