Ana SayfaYazarlarTürkiye, Kürt meselesi üzerinden vurulmak isteniyor

Türkiye, Kürt meselesi üzerinden vurulmak isteniyor

 

Dünkü yazımı "Türkiye Kürt meselesi üzerinden vurulmak isteniyor" diye bağlamış ve son olarak "yeni denklemlere ihtiyaç var" demiştim.

 

Bugün, "yeni denklemler"e ilişkin bazı tahminler üretmeye ve paylaşımlar yapmaya çalışacağım…

 

Öncelikle bir okurumun tepkisinden başlayayım… Dün, bir okurum, benim değerlendirmeme dair şöyle bir yorum yaptı:

 

"Yeni denklemlerle teslim olmak mı? Korkma açıkça yaz…"

 

Yeni bir yol aramak

 

7 Haziran seçimlerinden beri, hendekler eşliğindeki “özyönetim ilanları”, şimdiye dek karşılaşmadığımız türden çatışmalara yol açıyor.

 

Devlet, bazı kentlerde kontrolü sağlamakta zorlanıyor. Şehirler yıkılıyor. Yüzlerce insanın ölümüne yol açan ve hepimizi  belirsizlik psikolojisine sokan bir kaos içindeyiz.

 

Hükümet, geçtiğimiz günlerde, Güneydoğu için bir eylem planı ilan etti. Hükümete göre; Bu “plan”ın hayata geçebilmesi için, "kamu düzeni"nin sağlanması gerekiyor.

 

Bunun zorluğu ortada. Sur'da "kamu düzeni" sağlanamadığı gibi, İdil ve Nusaybin'de de, benzer bir direnişin olduğunu görüyoruz. Oralarda bitecek mi, onu da öngörmek mümkün değil.

 

Bu çatışma ortamının Suriye'deki gelişmelere paralel şekilde tırmandığı açık. Devlet yetkilileri, Batı'ya, ısrarla "PYD, PKK'nın Suriye'deki uzantısıdır" saptamasını anlatmaya, yani batı dünyasını ikna etmeye çalışıyorlar.

 

PKK / PYD stratejisi…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

- Advertisment -