Ana SayfaHaberlerGündemÖzgür Özel: “Tek elle yapılacak bir selama çok ihtiyaç var. Çalışıyoruz. Bakıyoruz”

Özgür Özel: “Tek elle yapılacak bir selama çok ihtiyaç var. Çalışıyoruz. Bakıyoruz”

CHP lideri Özgür Özel: "İktidarımızda AB sınırında demokrasi ile istikrarı birleştirmiş bir komşu olacağız. İki yıl içinde biz üzerimize düşen her adımı atarız. Terör tanımının herkesi terörist gören halden çıkıp uluslararası standarda kavuşması, kendi vatandaşlarınız için de önemli kişisel verilerin korunması bize de lazım. Siyasi ahlak yasası herkese lazım.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, BirGün Gazetesi yazarı Doğan Tılıç’a konuştu.

Özel, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Terör tanımının herkesi terörist gören halden çıkıp uluslararası standarda kavuşması lazım”

“Bizim iktidarımızda 2 yılda çok mesafe alırız. Biz AB sınırında demokrasi ile istikrarı birleştirmiş bir komşu olacağız. İki yıl içinde biz üzerimize düşen her adımı atarız. Terör tanımının herkesi terörist gören halden çıkıp uluslararası standarda kavuşması, kendi vatandaşlarınız için de önemli kişisel verilerin korunması bize de lazım. Siyasi ahlak yasası herkese lazım.”

“Tek elle yapılacak bir selama çok ihtiyaç var”

Tılıç’ın, yıllar önce Özel’in “AKP rabia işareti yapıyor, MHP bozkurt işareti yapıyor, insanlar coşuyor. Bizim böyle bir selamımız yok” dediğini hatırlatması üzerine Özel şu yanıtı verdi:

“Kemal Bey’le bir kalp selamımız oldu. Gençler beğendi. Ben bunu çok önemsiyorum. Tek elle yapılacak bir selama çok ihtiyaç var. Çalışıyoruz. Bakıyoruz. Bu kendiliğinden bir tasarımla olacak bir şey değil, bir duyguyla olacak şey.”

Tılıç ayrıca Özel’in Avrupa Parlamentosu seçimlerine ilişkin yorumlarını aktardı:

“Özel, Avrupa seçimlerinde ortaya çıkan aşırı sağın yükselme trendinin hem Avrupa hem de Türkiye için ciddi bir tehlike olduğunu düşünüyor. Aşırı sağa karşı başarılı olmanın yolunun onlara yaklaşıp argümanlarını tekrarlamaktan geçmediğini, Avrupa sol ve sosyal demokrat partilerinin kendi değerlerine dönerek, gelir dağılımı eşitsizliği ve sosyal devletin ortadan kalması gibi konularda ciddi alternatifler ortaya koyması gerektiğini söylüyor. İncil’e el basmadan göreve başlayan, İsrail-Filistin konusunda farklı bir tavır alan, aşırı sağa cepheden karşı çıkan İspanya başbakanı Pedro Sanchez’in sağla uyumlu çizgi izleyen diğer partilerle kıyaslandığında bu süreçten en az zararlı çıkan solcu lider olduğunu söylüyor.”

- Advertisment -