Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP’li Olcay Kılavuz: "Mahkeme beni dinlesin, Tolgahan...

Sinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP’li Olcay Kılavuz: “Mahkeme beni dinlesin, Tolgahan Demirbaş’la merakımdan görüştüm”

Sinan Ateş cinayeti şüphelilerinden Olcay Kılavuz, 1 Temmuz'da görülecek dava öncesi açıklama yaparak ifadesinin alınmasını istediğini söyledi. Kılavuz ayrıca, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e başsağlığı dilenmemesi yönünde talimat olduğunu ve Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra azmettirici olduğu belirtilen Tolgahan Demirbaş'ı polislere teslim ettiğini anlattı.

Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 1 Temmuz’daki dava öncesi sessizliğini bozdu.

Kılavuz, TGRT Haber’e yaptığı açıklamada, savcılık ve mahkemeye çağrıda bulunarak ifadesinin alınmasını talep etti. Kendisine neden şimdiye kadar ifade vermediği ve açıklama yapmadığı sorulduğunda ise Kılavuz, bu konuda kendisine telkinlerde bulunulduğunu ve sessiz kalması yönünde talimat verildiğini belirtti.

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, Olcay Kılavuz’un açıklamalarını paylaştı:

“Olcay Kılavuz, ısrarla kendisinin ifadesinin alınmasını istiyor, böyle bir çağrısı var. Hatta şöyle bir şey diyor, ‘Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm’ diyor. Kendisinin iddiası bu şekilde. ‘Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tape’ler deşifre edilsin’ diyor. Bu zamana kadar niye ifade vermedi ya da açıklama yapmadı? Olcay Kılavuz, bu konuda kendisine telkinde bulunulduğunu, talimat verildiğini söylüyor. ‘Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?’ şeklinde telkinde bulunulduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda da sessiz kalması noktasında da talimat verildiğini söylüyor. Olcay Kılavuz, ‘Eğer bu suçsa gidip yatayım’ ifadesini de kullanıyor.”

“Baş sağlığı bile dilemeyin’ diye talimat gitti”

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından Kılavuz’un Ayşe Ateş’i de aramak istediğini de aktardı.

Sözcan şöyle devam etti:

“Ama ‘Kendilerine baş sağlığı bile dilemeyin’ diye talimat gittiğini söylüyor. Tolgahan Demirbaş’ın kendi evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını söylüyor. Polisler almaya geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ama Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş’ı polislere teslim ettiğini ifade ediyor. Sinan Ateş’in öldürülmesine ailesinin de üzüldüğünü ifade ediyor ve Kendi ailesinin de ‘Yazıktır, günahtır, neden öldürdüler?’ diye ağladığını söylüyor.”

- Advertisment -